Український стенд представили на книжковому ярмарку у Відні

Український стенд представили на книжковому ярмарку у Відні

Фото
Укрінформ
У Відні у середу відкрилася міжнародна книжкова виставка-ярмарок Buch Wien, яка триватиме до 11 листопада.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, цього року на Віденській книжковій виставці буде представлено і український національний стенд, що презентуватиме 4 видавництва: "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", "Родовід", "Фоліо", "Видавництво Старого Лева". На стенді також будуть книги українських авторів, що видаються в Австрії німецькою мовою.

Національний стенд та українська програма підготовлені й організовані Посольством України в Австрії. "В рамках виставки відбудуться читання одного з найвідоміших сучасних українських письменників Андрія Куркова та української письменниці з Одеси Мар'яни Гапоненко, яка вже багато років живе в Австрії і пише німецькою мовою. Ще один хайлайт - українська актриса Бургтеатра Марта Кізима прочитає двома мовами уривки з твору Всеволода Нестайка "Тореадори з Васюківки", - додали у диппредставництві.

Читайте також: Держава закупить для бібліотек понад мільйон книжок

І Курков, і Гапоненко - добре знані імена для німецькомовних читачів. Під час ярмарку Андрій Курков презентуватиме свій роман "Шенгенська історія", виданий австрійським видавництвом Haymon Verlag під назвою Kartographie der Freiheit ("Картографія свободи"), а Мар'яна Гапоненко - новий роман Dorfgescheite ("Сільський мудрець"), виданий мюнхенським C.H.Beck.

Крім того, окремий стенд на Buch Wien представить літературна корпорація з Чернівців Meridian Czernowitz, яке цьогоріч виступатиме з проектом "Пауль Целан 100. Меридіан великого майстра німецької мови: Чернівці-Париж-Вічність 2018". Андрій Любка, Ігор Померанцев та Євгенія Лопата виступатимуть з презентацією проекту та дискусією про життя і творчість Пауля Целана.

Усі охочі зможуть особисто поспілкуватись з авторами Meridian Czernowitz під час вечору-зустрічі 7 листопада у віденському ресторані Schrnk. Ще одним гостем заходу стане Сергій Жадан.

Фото: Василь Короткий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-