У Туреччині дали добро на знищення руїн часів Османської імперії

У Туреччині дали добро на знищення руїн часів Османської імперії

Укрінформ
У Туреччині під час ремонтних робіт випадково виявили руїни часів Османської імперії.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

«Робітники Стамбульського управління з водопостачання та водовідведення (ISKI) лагодили дренажну систему в районі Йюскюдар, яка була розмита дощами в цьому році. Щойно робітники зняли верхній шар грунту, аби дістати старі труби, вони виявили в землі стіни та фундамент», - повідомили в муніципалітеті.

На місце знахідки прибули 5 археологів, які підтвердили, що рештки споруд датуються часом Османської імперії та колись були житловими будинками та магазинами.

Читайте також: Спека й дрон зробили унікальне археологічне відкриття в Ірландії

ISKI звернулося до 6-ї Ради зі збереження культурної спадщини в Стамбулі з приводу знахідки, яка дала неочікувану відповідь, вказавши, що потреби зберігати історичні знахідки немає. Рада постановила, що ISKI може продовжувати роботи та нищити стародавні руїни.

На захист пам’ятки стали жителі району Йюскюдар, які запустили в соціальних мережах акцію, щоб захистити руїни часів Османської імперії на тому місці, де вони були знайдені.

Представники ISKI підтримують намір продовжити роботи з ремонту дренажної системи, оскільки в цьому є велика необхідність, зокрема для захисту від затоплень, але при цьому перемістити знайдені руїни в інше місце.

Фото: hurriyetdailynews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-