Red Dot Award: українська Banda стала агентством року

Red Dot Award: українська Banda стала агентством року

Фото, відео
Укрінформ
Українська дизайнерська компанія Bandа, розробник бренду Ukraine Now, визнана Агентством року за версією Red Dot Award.

Про присудження вищого призу конкурсу було оголошено на церемонії вручення престижної міжнародної премії у сфері дизайну Red Dot Award: Communication Design 2018 у п'ятницю в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли минулого року ми отримували тут нагороду за Євробачення, і оголошували Агентство року, ми всі мріяли: як круто було б опинитися на цій сцені в цій ролі... І от, минув рік і ми в цій ролі! Навіть важко повірити!», - поділився емоціями з агенцією співвласник агенства Ярослав Сердюк.

За його словами, це не тільки відповідальність, а й дуже сильна мотивація для всіх українських агентств. Те, що раніше видавалося взагалі неможливим, була певна «блокада на український креатив», то зараз щось прорвало і все стало можливим, каже Сердюк.

Крім того, команда Bands удостоїлася 1 з 7 Гран-прі – за новий брендинг комплексу автозаправних станцій OKKO.

Читайте також: У Варшаві на відкритті кінофестивалю "Ukraїna!" підтримали Сенцова

Загалом 4 українських проекти удостоєні найвищої нагороди - Red Dot Best of the Best. Крім ОККО (Львів) Banda це також проект National Parks of Ukraine: Encoded identity (студія Saatchi &Saatchi Ukraine) в категорії Brand Design & Identity; Agency); захід для дизайнерів та рекламістів Ukrainian Creative Week - VRK - (Tough slatedesign) і Charles Bukowski Glitch Book «Люта Справа» - (Tough slate design) в категорії Publishing &Print Media.

Частка «кращих з кращих» проектів становила, як підрахували організатори, всього 0.7% від загального числа претендентів, це 58 робіт, які отримали визнані за «дуже високу якість дизайну та творчі досягнення».

Ще 12 українських проектів отримали нагороди в різних категоріях.

Самим «плідним» стало агентство Banda - цілих 7 відзнак, в їх числі – проект уряду України Ukraine Now, а також проекти «COMFI», «Yes, Good, Yes» і «Bad Boy». Дві нагороди, причому обидві Red Dot: Best of the Best отримало агентство Tough Slate Design. Стільки ж пішло агенції Saatchi & Saatchi Ukraine (крім згаданого вище також AXA NUN - у розділі Social Video). Дизайн Online and mobile banking for UKRSIBBANK приніс нагороду агентства Aimbulance, а за брендинг освітнього проекту «Майбутні» - дизайн-бюро spiilka. Журі Red Dot Awards відзначило дизайн та ідентичність «Парку корупції» від креативного агентства Hooga. Проект Bakehouse для Good Wine отримав відразу дві нагороди – в розділах Brand Design і Packaging Design. Також відзначено проект mOre (Київ та Одеса, дизайн Brandon Archibald).

Сертифікати вручили керівник Red Dot професор Петер Зец і інші члени міжнародного журі. Підбірка робіт-переможців буде виставлена в Музеї комунікацій Берліна з 28 жовтня 2018 року по 13 січня 2019 року на студійній виставці Best communication Design - Red Dot Winners Selection 2018 Design.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-