Літературний Нобель: Шведська академія поповнилася ще одним учасником

Літературний Нобель: Шведська академія поповнилася ще одним учасником

Укрінформ
Шведська академія, яка присуджує Нобелівську премію з літератури, прийняла у свої лави експерта з давніх скандинавських мов.

Про це повідомляє Reuters.

«Шведська академія, орган, що присуджує Нобелівську премію з літератури, в п'ятницю як нового учасника вибрала експерта зі стародавніх скандинавських мов», - йдеться в повідомленні.

Таким чином Матс Мальм, професор з літератури в Університеті Гетеборга, став третім новим членом Шведської академії, призначеним цього місяця.

Раніше число учасників 18-місного органу, що присуджує Нобеля з літератури, поповнили юрист Ерік Рюнессон і письменниця Джила Моссаєд.

Читайте також: Лауреатом "альтернативного Нобеля" з літератури стала Маріз Конде

 Як відомо, академія, заснована шведським королем 232 роки тому для захисту шведської мови, обирає лауреатів Нобелівської премії з літератури з 1901 року. Інші шведські органи відбирають переможців в інших галузях, а норвезький комітет - нагороджує премією миру.

Проте вручення премії з літератури цього року було скасоване через сексуальний скандал навколо співробітників Шведської академії,  фотографа і режисера Жана-Клода Арно. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-