Під Високим замком: У Львові показують сучасне польське кіно

Під Високим замком: У Львові показують сучасне польське кіно

Укрінформ
Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим замком» розпочався у Львові. Його організаторами виступили Генеральне консульство Республіки Польща за підтримки Польського інституту кіномистецтва.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Я прийшов до друзів, бо у цьому залі зібралися люди, які з повагою ставляться до нашої історії та культури. Ми переглянемо надзвичайні фільми, що демонструють українцям польську історію, будемо свідками того, як українці та поляки впродовж багатьох років жили і творили поруч. Такі заходи демонструють нам ту частину спільної історії, коли українці з поляками – Симон Петлюра та Юзеф Пілсудський - об`єдналися задля того, щоб перемогти більшовизм. Тепер ми разом, пліч-о-пліч, повинні йти вперед, шанувати навзаєм свої народи та зачаровуватись культурою один одного. Це свято польського кінематографу буде яскравим прикладом того, якими мають бути відносини українців та поляків», - зазначив на відкритті фестивалю голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Читайте також: Документальний фільм «Луганський Форпост» покажуть до Дня захисника

Протягом десяти днів буде представлено близько 20 фільмів. Серед них - „Тиха ніч” режисера Пьотра Домалевского, нагороджений Золотим Левом на кінофестивалі у Гдині,  „Птахи співають у Кіалі” режисерки Йоанни Кос-Краузе, який здійнявся на Гдинському кінофестивалі до Срібного Лева.

 До списку романтичних комедій цьогоріч потрапили „Листи до М.3”, „ПланБ”, „Податок від кохання”, „Готові на все. Екстермінатор”, а також мозаїкова комедійна драма про страх та буденну скруту „Панічний напад”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-