Документальний фільм «Луганський Форпост» покажуть до Дня захисника

Документальний фільм «Луганський Форпост» покажуть до Дня захисника

Укрінформ
Всеукраїнська прем'єра документального фільму «Луганський Форпост», створеного Міжнародним продюсерським центром «Фор-Пост» на замовлення Держкіно, відбудеться 15 жовтня на одному з українських телеканалів.

Про це заявив продюсер фільму Олександр Дріз під час прес-конференції перед допрем'єрним показом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«15 числа (жовтня - ред.) в понеділок буде всеукраїнська телепрем'єра на телеканалі «1+1». Час виходу в ефір 23:50. Це буде телепрем'єра саме на цьому каналі, потім будуть ще два повтори на каналі «1+1», а потім ми запропонуємо іншим каналам цей фільм», - наголосив Дріз.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко зауважив, що, незважаючи на велику кількість фільмів про війну, які нині знімаються, як документальні, так і художні, кожен із них унікальний.

«Дуже важливо, що цей фільм, який нещодавно був завершений, відразу потрапляє до телеглядача і буде показаний по телебаченню», - наголосив Іллєнко.

Один із героїв фільму, Герой України, генерал-майор Андрій Ковальчук перед допрем'єрним показом висловив подяку творчим групам, які знімають фільми про війну, «бо саме на цьому треба виховувати наших дітей, наших онуків».

Читайте також: П'ятий фільм про Рембо отримав назву

«Є яскраві приклади героїзму, і їх не можна просто опускати. Я думаю, що на цьому базується весь замисел створення і показу цього фільму», - наголосив Ковальчук.

На важливості зйомок фільмів таких як «Луганський Форпост» наголосив і полковник Сергій Маленко.

«Дуже важливо і дуже приємно, що триває робота з висвітлення героїчних подвигів наших хлопців... Найперші герої - це солдати та сержанти, які вистояли в ту сувору пору», - наголосив Маленко.

Він подякував усім, хто працював над фільмом, та висловив співчуття родинам загиблих.

Як зазначив Дріз, у фільмі брали участь близько 40 учасників, проте у 57-хвилинну версію документального фільму увійшло 26 осіб.

«Мені страшенно незручно, що я записав 40 людей, а у фільмі тільки 26. Перший монтаж, який ми зробили, складав 2,5 години, а здати ми повинні 52 хвилини... І потім ми довго, місяців три, працювали над скороченням... Я знаю, що в нас є 2,5-годинна версія і ще не здаюся. Можливо, ми зробимо якось розширену версію цієї картини, бо мені шкода людей, котрі не увійшли, шкода людей, до яких я не доїхав. Сподіваюся, ми будемо мати ширшу версію», - зазначив режисер фільму Тарас Ткаченко.

Народний депутат Ігор Лапін, котрий також є одним із героїв стрічки, наголосив, що «головне наше завдання - не передати цю війну у спадщину нашим дітям».

«У 2014 році ми були, скажімо так, першими, і я знаю точно, що сьогодні нам на заміну стали достойні. І така традиція має бути», - сказав Лапін.

Як зазначив Дріз, окрім показів на телебаченні, заплановано багато некомерційних кінопоказів для цільових аудиторій, передусім для Збройних сил України. Так, за його словами, уже заплановані покази у Бахмуті, Костянтинівці, Краматорську та Маріуполі.

У знімальній групі зазначають, що зйомки фільму проходили у Києві, Дніпрі, Львові, на фронті, а також у Закарпатській, Донецькій та Луганській областях.

Як відомо, бойові дії за Луганський аеропорт точилися у 2014 році. Будівлі аеропорту були вщент зруйновані російською артилерією. У ніч на 1 вересня 2014 року українські захисники вийшли з руїн аеропорту після 146 днів його оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-