У Києві з успіхом пройшов танцювальний проект МІП

У Києві з успіхом пройшов танцювальний проект МІП "Запроси мене з війни"

Фото, відео
Укрінформ
У Колонній залі КМДА успішно пройшов захід до Дня захисника України "Запроси мене з війни" за участю українських військових та учасниць проекту "Українські амаzонки", організований Мінінформом.

Тут були присутні дружина Президента України Марина Порошенко, перший заступник голови ВР Ірина Геращенко, віце-прем'єр з питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, представники дипломатичних місій в Україні, народні депутати України, міжнародні та українські ЗМІ, представники міжнародних фондів, українських та закордонних компаній, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу сказати, що такі проекти, як "Запроси мене з війни" не можуть залишити байдужим жодного патріота рідної держави. Для мене велика честь сьогодні стояти тут поруч з нашими героїчними військовими. Я від щирого серця хочу привітати вас зі святом, з Днем захисника України", - сказала Марина Порошенко.

Підтримала таку позицію й перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко."Це велика радість і честь, коли ти танцюєш з українським воїном. Ми дякуємо за цей проект", - зазначила віце-спікер.

Представник уряду Климпуш-Цинцадзе наголосила на надзвичайній важливості свята - Дня захисника України. "Воно, безумовно, базується на великій тисячолітній традиції. Воно поєднує, воно допомагає цю традицію нести у сьогодення. І саме тому Президент запропонував День захисника України святкувати саме в день українського козацтва і його захисниці Божої матері. Тому для нас це має особливий символізм", - зазначила віце-прем'єр-міністр.

Читайте також: Запроси мене з війни: Стець обіцяє, що проект побачить увесь світ

У свою чергу, глава Мінінформполітики Юрій Стець пообіцяв ,що проект не завершиться цим п'ятничним вечором, він буде продовжуватися. "Цю подію побачить увесь світ. Я гарантую вам, що доб'юся того,щоб наступного року цей проект побачили регіони України, і ми його повеземо у світ", - заявив Стець.

"Запроси мене з війни" - проект, який привертає увагу до проблеми реабілітації учасників бойових дій на сході України. Свої танцювальні номери у його рамках глядачам представили 20 пар - захисники України та "Українські амаzонки". Вони поділилися своїми історіями з війни: історією матері й сина, який пішов захищати Україну; закоханих, які одружилися на війні; друзів, які, можливо, втратили один одного; історія людей, які мають обмежені фізичні можливості, але не втратили віру в життя.

Не обійшлося на проекті й без приємних несподіванок. Під час виступу український військовий зробив пропозицію руки й серця своїй партнерці. Перед цим молодий чоловік розповів історію, як вранці обраниця говорила про свій сон, у якому він просив її вийти заміж. На що цей хлопець відповів, що сон може бути віщий."Я хочу, щоб ви стали свідками: ти вийдеш за мене заміж, кохана?" - сказав він.

"Запроси мене з війни"/ Фото Сергія Аніщенка

Під гучні аплодисменти вона погодилася.

Українські гурти The Doox та "Без Обмежень" наживо супроводжували усі виступи пар, що додавало особливої атмосфери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-