Фільм

Фільм "Міф" поїде на фестивалі у Мехіко та Лондон

Укрінформ
Документальний фільм "Міф" Леоніда Кантера та Івана Яснія, що розповідає про Василя Сліпака - оперного співака зі світовим ім'ям та унікальним голосом, - відібрано до конкурсної програми фестивалю DocsMX у Мехіко та програми фестивалю Doc'n'Roll у Лондоні.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Держкіно.

"Також у жовтні стрічку буде показано у Гданську в рамках Українського Тижня та під час фестивалю у Варшаві. Картину представлять режисер Іван Ясній та продюсерка Катерина Мізіна", - додали в Держкіно.

Дати показів: 14 жовтня, 18:00 - Мехіко, фестиваль DocsMX; 16 жовтня, 21:45 - Мехіко, фестиваль DocsMX; 24 жовтня, 18:00 - Гданськ, Український тиждень; 27 жовтня, 17:00 - Варшава, фестиваль Ukraїna! 3 Festiwal Filmowy; 14 листопада, 18:00 - Лондон, фестиваль Doc'n'Roll FF.

Як зазначається, "Міф" було створено за підтримки Держкіно України та доброчинців з усього світу. Прем'єра фільму в Україні відбулася 8 лютого 2018 року. Після цього стрічку було показано в США, Канаді та Європі. Картина отримала головні нагороди на українських кінофестивалях, а також Гран-прі і відзнаку за монтаж на фестивалі Figueira Film Art в Португалії.

Читайте також: Український "Міф" отримав дві нагороди фестивалю Figueira Film Art

Василь Сліпак народився у Львові, згодом переїхав до Франції, де прожив 19 років, здобув ім'я, успішну кар'єру на світових оперних сценах, вірних друзів і кохання. Він брав активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом долучився й до волонтерського руху, допомагаючи Україні. Він вирішив залишити сцену та кар'єру в Європі й стати до лав добровольців, коли в його рідну країну прийшла війна. Під час виконання бойової задачі Василь Сліпак загинув від кулі снайпера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-