Магнітні бурі впливають на стан нервової системи — лікар

Магнітні бурі впливають на стан нервової системи — лікар

Укрінформ
Магнітні бурі впливають насамперед на стан нервової системи, зумовлюючи розвиток тривожних станів.

Про це сказав на прес-конференції головний лікар Київського міського центру здоров‘я кандидат медичних наук Отто Стойка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Третина людства є чутливою до змін у природі, тобто є метеочутливими. Якщо брати людей із хронічними хворобами, серцево-судинними хворобами, діабетом та іншими, серед них - 80% метеочутливі. Дощова погода, що знижує тонус людини, відсутність достатньої кількості сонячного світла є чинниками, що так чи інакше впливають на організм. Магнітні бурі та зміни у природі, погодні зміни насамперед впливають на стан нервової системи: людина відчуває запаморочення, нервозність, не може зосередитися, з'являється тривожність”, - сказав Стойка.

За його словами, людям з підвищеними показниками артеріального тиску слід приймати заспокійливі засоби та препарати для зниження тиску, які рекомендує сімейний лікар.

“Уникнути впливу природи та зміни тиску допоможуть заспокійливі збори (№ 2), можна прийняти корвалол чи корвалмент та лягти на півгодини. Розслабитися і це вже нормалізує тиск. До цього себе привчити. Допоможуть і дихальні вправи. Люди, які мають знижений артеріальний тиск, крім міцного чаю та кави, можуть прийняти настоянку елеутерокока. Постійно його пити не можна, бо це дуже потужний імуностимулятор, що активізує організм. Тому його слід приймати час від часу: при магнітних бурях, низькому тонусі, зміні погоди. Приймати елеутерокок слід від 3 до максимум десяти днів. У період вживання елеутерококу треба контролювати свій артеріальний тиск, бо він може різко підвищитися”, - радить лікар.

Читайте також: Супрун прозвітувала, як “гроші йдуть за пацієнтом”

Він також підкреслив, що ефективно полегшує стан метеочутливих людей свіже повітря. Воно потрібне організму, найбільше нервовій системі та мозку. “Тому провітрюйте приміщення, виходьте на вулицю”, - порадив лікар.

Водночас він наголосив, що якщо спостерігається головний біль, слід обов’язково звернутися до лікаря. “За головного болю можуть допомогти найпростіші препарати - аспірин, ібупрофен, жарознижувальні. Найкраще на цих питаннях знаються неврологи. Якщо це головний біль “на погоду”, я би радив звернути увагу на сон. Він - і ліки, і показник здоров'я”, - зазначив Стойка.

Лікар акцентував, що сон має бути повноцінним - 7-8 годин - та глибоким.

“Якщо сон неякісний, менше 7 годин, людина постійно прокидається - це проблема. Слід звернутися до лікаря, він пропише снодійне, і не треба цього боятися. Можливо, буде достатньо увечері прийняти лише трав'яний заспокійливий чай, що продається в аптеках. Пити його можна і здоровим людям. Трави - це корисно, вони мають м’яку дію”, - сказав Стойка.

Він радить людям з тривожними розладами привчитися засинати в один і той же час, не збуджуватися перед сном негативною інформацією, за годину випити заспокійливого чаю.

“Це вже нормалізує нервову систему. Якщо якісний сон - людині буде легше себе підняти з ліжка. Зранку потрібно себе активізувати: зробіть фізичні вправи, хоча б 30-40 разів присядьте та відіжміться, по декілька підходів, прийміть контрастний душ. Зміцнюйте свій організм. Що більше резервів буде в організму, то легше людині буде адаптуватися до змін у природі”, - наголосив Стойка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-