Херсонес і Софійський собор: на виставці у Варшаві - українські об'єкти зі списку ЮНЕСКО

Херсонес і Софійський собор: на виставці у Варшаві - українські об'єкти зі списку ЮНЕСКО

Фото
Укрінформ
Об'єкти світової спадщини ЮНЕСКО - України та п'ятьох інших країн-учасників проекту “Східне партнерство” (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова), від суботи упродовж тижня демонструватимуться на фотовиставці у Варшаві.

Серед українських експозицій — фото Херсонесу Таврійського у Севастополі, Софійського собору у Києві, центрального корпусу Чернівецького державного національного університету та історичний центр Львова, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Європейська культура — це не лише ЄС. Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Молдова, Грузія та Україна також мають багату європейську культуру і роблять до неї важливий внесок”,- заявив під час відкриття виставки “Матеріальна і нематеріальна спадщина ЮНЕСКО у країнах Східного партнерства” заступник глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький.

Він додав, що Польща усіма доступними методами підтримує розвиток Партнерства, а відзначення в наступному році 10-річчя існування проекту буде хорошою нагодою, аби надати йому нового імпульсу для розвитку.

Читайте також: Скіфське золото: Нищук каже, що Київ має сильну позицію у суді

Радник-посланник України в Польщі Василь Зварич у коментарі агентству зазначив, що це - безпрецедентна виставка в рамках ЄС, яку організовано завдяки ініціативі МЗС Польщі і сприяння посольств країн Партнерства.

“Мета виставки — показати, що країни Східного партнерства є великим надбанням для Європи. Варто наголосити, що виставка відбувається в рамках року Європейської культурної спадщини, який визначив своїм рішенням ЄС. І тому, ця виставка має для нас невід'ємний, нерозривний зв'язок з нашою перспективою набуття повноправного членства в ЄС”,- наголосив Зварич.

Він додав, що Україна на цій експозиції хоче показати, що має чим збагатити європейську і світову культурну спадщину.

“Для нас на цій виставці дуже важливо показати такі об'єкти української культурної спадщини як Херсонес Таврійський в Севастополі, в українському Криму. Тобто, цим ми показуємо, що Україна цілісна, нерозривна, неподільна, а її культура є елементом, яким ми об'єднуємо Європу та зміцнюємо українсько-польські відносини”, - констатував радник-посланник України в Польщі.

Фотографії українських об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО для виставки у Варшаві надав Укрінформ.

Виставка об'єктів зі списку ЮНЕСКО у Варшаві

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-