День народження

День народження "Червоної рути" Чернівці відзначать святом української пісні

Укрінформ
До 48-ї річниці виконання пісень «Червона рута» і «Водограй» у Чернівцях проведуть свято української пісні.

Про це повідомляють у прес-службі Чернівецької ОДА.

«13 вересня на Театральній площі міста з нагоди 48-ї річниці першого виконання пісень «Червона рута» та «Водограй» відбудеться обласне свято української пісні», – йдеться у повідомленні.

Як розповіли кореспонденту Укрінформу в управлінні культури Чернівецької ОДА, саме 13 вересня 48 років тому відомий композитор Володимир Івасюк вперше виконав свої пісні «Червона рута» і «Водограй».

«13 вересня 1970-го в телеефірі Володимир Івасюк вперше виконав свої композиції «Червона рута» і «Водограй». З нагоди цієї дати ми і проводимо таке щорічне свято української пісні», – розповідає заступник начальника управління культури Чернівецької ОДА Тетяна Шарагова.

Читайте також: На Буковині реалізували 20 міжнародних проектів на €10 мільйонів

За її словами, у завтрашньому святі візьмуть участь кращі молоді виконавці української пісні – солісти Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка, учасники кращих вокальних гуртків області.

Крім того, обласна освіта готує для глядачів сюрприз у вигляді флешмобу. Минулого року школярі підготували масове виконання саме «Червоної рути».

«Цього року, можливо, якийсь інший формат придумають, який буде популяризувати саме українську пісню», – припускають в управлінні культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-