У Вінниці стартує ХІІ ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного і пародійного кіно

У Вінниці стартує ХІІ ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного і пародійного кіно

Укрінформ
У Вінниці 6-7 вересня відбудеться ХІІ МіжНародний ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного і пародійного кіно.

Авторам стрічок-переможців у чотирьох номінаціях вручать головний приз фесту - "Золотих летючих слонів", повідомив кореспонденту Укрінформу директор програми "ХІІ МіжНародного ВІННИЦіЯнського фестивалю комедійного і пародійного кіно" Олександр Шемет.

"З моменту відкриття фестивалю журі переглядає фільми, включені до конкурсної програми в чотирьох номінаціях -  "Відеокліп", "Анімація", "Реклама" та "Шортпобєрі". Загалом надійшло понад 80 робіт з України та з-за кордону. Маємо стрічки та рекламні ролики з Англії, Франції, США, Росії та Італії. До конкурсної програми включено по 5-7 робіт в кожній з номінацій. Найкращі роботи будуть нагороджені відзнакою фестивалю - "Золотим летючим слоном", - повідомив Шемет.

Читайте також: Вінницький облмуздрамтеатр відкриє новий сезон рок-оперою "Біла ворона"

За його словами, ключові події фестивалю відбудуться 6 та 7 вересня. У четвер, 6 вересня, о 14.00 годині у Вінниці на Майдані Незалежності покажуть анімаційний фільм "Микита Кожум'яка", який презентуватимуть українські актори Віктор Андрієнко та Валерій Чигляєв. О 18.30 там відбудеться демонстрація кінофільму "DZIDZIO. Контрабас", який представлятиме виконавець головної ролі Михайло Хома, відомий під сценічним ім'ям "DZIDZIO".

У п'ятницю, 7 вересня, о 19.00 відбудеться традиційна церемонія нагородження переможців. Це головна подія фесту, яка поєднує в собі і демонстрацію кіноробіт, і спілкування з популярними акторами, митцями, музикантами, співаками, і, відповідно, виступи творчих колективів, гостей фестивалю, меценатів та героїв відомих кінокартин.

Читайте також: Нищук пояснив, чому фестивалі доречні, коли "стріляють гармати"

Переможці у відповідних номінаціях "Відеокліп", "Анімація", "Реклама", "Шортпобєрі" будуть нагородженні відзнакою фестивалю - "Золотим летючим слоном". Церемонія нагородження транслюватиметься у прямому ефірі в мережі Інтернет на офіційному веб-сайті фестивалю.

Цьогоріч vip-гостями фестивалю стануть відомі вітчизняні зірки телебачення, зокрема Віктор Андрієнко, Ян Левінзон, Євген Чепурняк, Олег Філімонов, Анатолій Борсюк, Сергій Середа, а також вінницький музичний гурт "Пан Карпо". Вестиме мистецькі оглядини популярна українська телеведуча Катерина Осадча.

Нагадаємо, цьогоріч фінaнсову підтримку отримaли 25 проектів громaдських оргaнізaцій Вінниччини, які співфінaнсуються коштaми облaсного бюджету загалом на мільйон гривень.

Фото з сайту vinnitsa.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-