Україна може скасувати перехід на літній час слідом за ЄС

Україна може скасувати перехід на літній час слідом за ЄС

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) ініціюватиме скасування переходу на літній час, якщо аналогічне рішення ухвалить Європейський Союз.

Про це повідомили Укрінформу у прес-службі МЕРТ.

"У разі прийняття ЄС рішення про скасування переходу на літній час, Мінекономрозвитку звернеться до Кабміну щодо можливості внесення відповідних змін до Порядку обчислення часу на території України", - повідомляють у МЕРТ.

Зазначається також, що економічне обгрунтування щорічного переходу на літній час та інформація про зменшення споживання електроенергії під час переходу на літній час у Мінекономрозвитку відсутні.

Порядок обчислення часу на території України визначений постановою Кабінету міністрів України від 13.05.1996 № 509: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

Аналогічний порядок обчислення часу діє на території Європейського Союзу на підставі Директиви 2000/84/ЕС Європейського Парламенту і Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час.

Читайте також: Громадяни ЄС хочуть, аби літній час був постійним

Як раніше повідомляв Укрінформ, більш як 80% респондентів онлайн-опитування, що проводилося Єврокомісією з 5 липня по 16 серпня цього року, виступили за скасування переходу на зимовий і літній час. Більшість опитаних при цьому висловилися за постійний "літній час". Переводити стрілки годинника було вирішено з метою економії електроенергії, проте ефект від такої економії не виправдав очікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-