Стали відомі переможці 71-го международнго кінофестивалю в Локарно

Стали відомі переможці 71-го международнго кінофестивалю в Локарно

Укрінформ
У швейцарському Локарно у суботу завершився 71-ий міжнародний кінофестиваль.

Церемонія нагородження переможців відбулася на головній площі міста, яка в дні фестивалю перетворюється в найбільший у Європі кінотеатр на 8 тисяч місць, повідомляє Радіо Свобода.

Журі головного конкурсу на чолі з режисером Цзя Чжанке нагородило "Золотим леопардом" фільм Йео Сью Хуа "Уявна земля".

Друга повнометражна картина сінгапурського режисера присвячена долі заробітчан. Робітник з Китаю влаштовується на будівництво намивного берега в Сінгапурі і зникає, завівши віртуальну дружбу з таємничим геймером. Поліцейському інспектору належить розплутати клубок загадок.

"Мій фільм переміщується між різними реальностями, нагадуючи Сінгапур як місто, яке постійно змінює форму і схоже на сон", – каже режисер.

Спеціальний приз журі отримала документальна драма Іоланда Зоберман «М» – історія ізраїльського актора і співака Менахема Ланга, якого в дитинстві ґвалтували педофіли в хасидській громаді. Багато дітей постраждало, і Менахем Ланг вирішує відкрити світу брудні таємниці, що приховували багато років. Назва «М» багатозначно. Тут і ім'я Менахем, і відсилання до драмі Фріца Ланга, однофамільця героя, і перша буква слова messer – ніж: фільм закінчується словами Кафки про те, що він носить із собою ніж, щоб і атакувати свій народ і захищати його.

У конкурсі дебютів головну нагороду отримала драма "Хаос" про долю трьох сирійських жінок, у конкурсі експериментальних фільмів – історія китайської сім'ї, яка загрузла в боргах, "Крихкий дім".

На головній площі Локарно показували як знамениті ("Манила в пазурах світла" Ліно Брока, "Сім" Девіда Фінчера), так і нові фільми, в тому числі серіал Брюно Дюмона "Кванкван і нелюди". Фестиваль завершився прем'єрою комедії французьких режисерів Бенуа Делепіна та Гюстава Керверна «Мені добре».

Читайте також: У Гільдії кінорежисерів обурені тим, як відбирають фільми для держфінансування

Локарнський кінофестиваль проходить у швейцарсько-італійському місті Локарно, Швейцарія. Це один із найстаріших фестивалів і в цьому році був 71-й сезон.

Починаючи з 1 серпня на більш ніж 10 майданчиках міста, в тому числі і на головній площі під відкритим небом, майже цілодобово проходили покази, барвисті шоу, концерти. Захід зібрав понад вісім тисяч глядачів, було показано близько сотні кінострічок, велика частина з яких – світові кінопрем'єри.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-