Вчені з'ясували, хто міг збудувати Стоунхендж

Вчені з'ясували, хто міг збудувати Стоунхендж

Укрінформ
Британські вчені з’ясували, що вірогідні автори доісторичної пам’ятки подолали велику відстань , перш ніж прийшли до місця, де збудували її. Ймовірними будівниками Стоунхенджа були мешканці західного Уельсу. 

Дослідники розкрили таємниці кісток людей з-під Стоунхенджа, які померли і були спалені біля нього близько 5 тисяч років тому, повідомляє Scientific Reports

Як виявилося, кістки належать людям із західного Уельсу, а саме з місцевості під назвою Преслі Хіллс. І валуни, з яких складена пам’ятка, теж родом звідти. Хімічний аналіз решток принаймні 10 з 25 людей, похованих біля Стоунхенджа, показав, що ці люди не прожили все своє життя на рівнині Вессекса. Вони прийшли на це місце, подолавши відстань 160 кілометрів. 

Читайте також: Біля Рівного археологи розкопують стоянку, якій 15 тисяч років

Команда вчених з Оксфордського університету та вчені з Парижа і Брюсселя не можуть точно підтвердити, що власники цих кісток насправді збудували Стоунхендж. Однак, вони зауважують, що спалення їхніх тіл відбулося «надзвичайно» близько до часів, коли валуни для побудови першого кола пам’ятки були привезені на місце її спорудження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-