У Києві назвали переможців конкурсу

У Києві назвали переможців конкурсу "Відзнака імені Сергія Нігояна"

Фото
Укрінформ
Молодий митець Георгій Потопальський і формація "SVITER art-group" стали переможцями творчого конкурсу «Відзнака імені Сергія Нігояна». 

Конкурс започатковано громадською організацією «Родина Героїв Небесної Сотні» в пам’ять про Нігояна, Церемонія оголошення переможця відбулася на Майдані Незалежності у Києві в четвер   у стилі «несанкціонованого мітингу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Інсталяція, яку ми спробуємо реалізувати, - це медіаоб'єкт, який представляє собою комплекс у трьох напрямках: скульптура, світло і звук. Вона складається зі світлових труб, в які проведено освітлення. Зараз ми також обмірковуємо контент, який буде показаний на цій світовій роботі", - пояснив Потопальський.

Як стверджують організатори, «Відзнака імені Сергія Нігояна» покликана підтримувати молодих українських митців, які подібно Сергію, вбачають у творчості засадничі основи розвитку сучасної України та прагнуть до створення новітніх форм і сенсів мистецтва.

«Цей конкурс відбувається як частина проекту «Відзнаки Героїв», який започаткувала наша громадська організація «Родина Героїв Небесної Сотні». Прийом заявок на участь у конкурсі стартував 15 червня цього року, а завершився 15 липня. Після цього, до 26 липня, працювало журі й оцінювало роботи. Тобто цей конкурс відбувся вперше і стане щорічним», – розповів кореспонденту Укрінформу голова громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні» Володимир Бондарчук.

За його словами, протягом місяця до організаторів конкурсу надійшло 10 заявок від учасників із різних міст України, зокрема з Києва, Львова, й Одеси, а також із Торонто (Канада).

«Цього року було не так багато заявок, адже мета досить нова – створення аудіо- та мультимедійних інсталяцій. Кожен елемент такого проекту має надихати на певні роздуми та спогади», – пояснив Бондарчук.

Водночас він уточнив, що сам твір переможця конкурсу буде представлено у листопаді – в рамках відзначення п’ятої річниці Революції Гідності. Його спершу представлять в рамках тематичної експозиції в Мистецькому арсеналі, а згодом, ймовірно, у березні 2019 року, цей арт-об'єкт буде передано до Національного меморіального комплексу героїв Небесної Сотні - музеї Революції Гідності, який планують відкрити у Києві.

Читайте також: Україна ніколи не забуде Нігояна, який віддав за неї життя - Порошенко

На втілення проекту переможці отримали 25 тис. грн.

"Це кошти з трьох джерел, - це кошти, зібрані на краудфандинговій платформі Big Idea, кошти, отримані у вигляді гранту від Міжнародного фонду "Відродження", та кошти, зібрані нашою громадською організацією серед родин Героїв Небесної Сотні та інших благочинців", - уточнив Бондарчук.

Довідково. Сергій Нігоян – громадянин України вірменського походження, народився 2 серпня 1993р. у с. Березнуватівка Солонянського району Дніпропетровської області. Учасник і один із бійців 3-ї сотні Самооборони Майдану. Був убитий 22 січня 2014 р. під час протистояння на вулиці Грушевського в Києві. Герой України.

У Києві назвали переможців творчого конкурсу «Відзнака імені Сергія Нігояна» / Фото: Олександр Трохимчук. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-