Музиканти відмовляються їхати на рок-фестиваль, що співпрацює з Міноборони РФ

Музиканти відмовляються їхати на рок-фестиваль, що співпрацює з Міноборони РФ

Укрінформ
У Росії ряд музикантів заявили про відмову від участі у фестивалі "Нашествие", який співпрацює з Міністерством оборони РФ.

Про це повідомляє портал Meduza.io.

Так, виступати на «Нашествии» відмовилися групи: «Пошлая Молли», «Элизиум», «Порнофильмы», «Дистемпер» і «Йорш». Усі вони пояснили це тим, що організатори фестивалю продовжують співпрацю з Міноборони РФ, тоді як рок-музика, на їх думку, несумісна з мілітаризмом.

Також про відмову від участі у фестивалі "Нашествие" заявила популярна російська співачка Монеточка.

Читайте також: Прокуратура пояснила, чому поновила справу проти "Хамерман знищує віруси"

«Вибачаюся перед усіма, хто розраховував побачити мене цього року на «Нашествии», але мій виступ відміняється. Пробачте, що я не попередила вас раніше, всім – миру», - написала співачка на своїй сторінці в соцмережі. Пояснювати детальніше своє рішення вона не стала. 

"Нашествие" співпрацює з Міністерством оборони з 2013 року. Щорічно на майданчиках фестивалю відомство проводить різноманітні військово-патріотичні заходи: виставки новітньої військової техніки, включаючи ракетні комплекси, показові десантування військовослужбовців ВДВ, виступи пілотажних груп. Також на території фестивалю Міноборони розміщує пункти по відбору на військову службу за контрактом.

Проте більшість російських музикантів на «Нашествие» поїдуть, аргументуючи це тим, що «їдуть на фестиваль заради музики і своїх слухачів, а не військової техніки». Серед популярних виконавців, які підтвердили свою участь, наприклад, групи: «Ленінград», «Кінець фільму», Tequilajazzz, а також Noize MС, повідомляє Meduza.io.

Співачка Монеточка (Єлизавета Гирдимова) за останній рік стала одною з популярних виконавців Росії. Працює в жанрі поп-рок, антіфолк, електронна музика.

Панк-рок група «Порнофільми» з підмосковного наукоміста Дубна останні декілька років широко відома завдяки соціально загостреним текстам. Назву групи її учасники трактують як метафору навколишньої дійсності: «Дороги жахливі, зарплати жебрацькі, а люди зависають у торгових центрах і ні про що не думають».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-