Прокуратура пояснила, чому поновила справу проти

Прокуратура пояснила, чому поновила справу проти "Хамерман знищує віруси"

Укрінформ
Прокуратура Івано-Франківської області наполягає на правомірності поновлення кримінального провадження проти гурту "Хамерман знищує віруси" за обвинуваченням у хуліганстві на фестивалі Porto Franko.

Про це в Івано-Франківську заявив на прес-конференції прокурор області Олександр Стратюк, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чому прокуратура скасувала рішення поліції про закриття кримінального провадження проти групи "Хамерман знищує віруси".

"Кримінальне провадження закривається у випадку, коли проведені всі необхідні слідчі дії, а не тоді, коли хтось з високопосадовців Нацполіції сказав, що справа буде закрита. У вказаному кримінальному провадженні була призначена експертиза. Не дочекавшись її результату, слідчі закрили кримінальне провадження під коментар високопосадовця. Прокурори прийняли законне рішення про скасування такого рішення у зв’язку з неповнотою розслідування", - пояснив Стратюк.

Читайте також: Проти гурту "Хамерман Знищує Віруси" поновили справу про хуліганство

Як повідомлялося, в Івано-Франківську після виступу гурту "Хамерман знищує віруси", артисти якого вийшли на сцену з китайським хором Дін-Дон в оголеному вигляді, організаторів фестивалю Porto Franko викликали в поліцію. Тоді Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків доручив освятити територію біля Палацу Потоцьких, де виступав гурт, "через недотримання моральних норм та християнських цінностей". Правоохоронці відкрили кримінальне провадження і звинуватили артистів гурту у хуліганстві.

Водночас керівник Нацполіції Сергій Князєв пообіцяв, що кримінальне провадження, відкрите після концерту "ХЗВ", буде закрито. Пізніше в поліції повідомила про закриття провадження через відсутність криміналу у поведінці музикантів "ХВЗ". Прокуратура це рішення скасувала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-