Одеська кіностудія готує

Одеська кіностудія готує "перезавантаження"

Укрінформ
ПрАТ "Одеська кіностудія" здійснить реновацію підприємства на основі опитування одеситів.

Про це член наглядової ради ПрАТ "Одеська кіностудія" Олександр Ткаченко і голова правління студії Андрій Осіпов заявили у п'ятницю на брифінгу в кіностудії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Восени маємо намір здійснити опитування жителів Одеси, щоб з'ясувати їхні думки щодо напрямків розвитку кіностудії. І якщо будуть можливості для залучення інвестицій, якщо відбудеться приватизація, то за результатами опитування нами буде представлена на громадських слуханнях концепція реновації і впродовж 1-2 років розпочнемо її здійснення", - зазначив Ткаченко.

За його словами, "стан, в якому нині перебуває Одеська кіностудії, потребує не просто здійснення реновації, а повного перезапуску".

"Хочемо зробити студію конкурентоздатним сервісним майданчиком для розвитку кіноіндустрії, місцем створення продуктів світового рівня, центром інноваційного та технологічного розвитку, освітньою платформою та культурним центром", - акцентував Ткаченко.

За словами Осіпова, завдання це амбітне, для його реалізації потрібні значні ресурси й великі інвестиції.

Підхід базується на європейському прикладі, де всі кіностудії стали не просто сервісними центрами для індустрій кіно, телебачення і ІТ, а й креативним кластером з повним циклом відеовиробництва, центром професійної освіти, культури та інновацій, що приваблює виробників відеоконтенту з усього світу.

Зараз триває процес налагодження співпраці студії з норвезькою кіностудією FilmCamp, що передбачає надання експертизи у створенні бізнес плану реновації Одеської кіностудії, розробку спільних проектів для європейського ринку та запуск професійної кіношколи

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, в чому полягає концепція реновації і коли її можуть розпочати, директор кіностудії уточнив: "Йдеться про повне оновлення мереж комунікацій, будівництво нових технічних приміщень, створення належних умов для роботи персоналу студії, в тому числі збереження реквізиту, костюмів, кінозброї, а також створення Ділового центру, в якому зможуть знайти місце кінематографісти".

Читайте також: Одеський міжнародний кінофестиваль-2018 пройде по-новому. Хочете дізнатися чому?

За словами Осіпова, реновацію розпочнуть після опрацювання результатів опитування одеситів. Вірогідно, це буде на початку 2019 року. А триватимуть процеси реновації студії 3-4 роки".

Як зауважив керівник кіностудії, зараз персонал госпрозрахункового підприємства існує за рахунок надходжень від передачі в користування реквізиту та оренди приміщень, доходів від кіновиробництва і музейної діяльності тощо, кінойомки на студії не велись, але в другій половині року планується продовження зйомок фільму "Пам'ять сонця".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-