Археологи знайшли в Греції найдавніший запис

Археологи знайшли в Греції найдавніший запис "Одіссеї" Гомера

Укрінформ
Міжнародна група вчених-археологів знайшла на острові Пелопоннес глиняну табличку з написами, яка після необхідної процедури підтвердження може стати найдавнішим екземпляром з уривком поеми Гомера "Одіссея".

Про це повідомило американське інформагентство Reuters.

"Археологи в Греції виявили те, що, на їхню думку, є найдавнішим відомим витягом з епічної поеми Гомера "Одіссея", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Музей на Поштовій: у Мінкульті вважають дивною позицію столичної влади

Як зазначає агентство, знахідку, яка являє собою глиняну дошку, виявила група грецьких і німецьких вчених на місці Античної Олімпії на острові Пелопоннес. У стародавні часи там зародилися Олімпійські ігри.

Знахідка містить 13 строф з 14-ї пісні (рапсодії), у якій головний герой, Одіссей, звертається до свого незмінного друга Евмея. За попередніми оцінками, знахідка належить до римської епохи, ймовірно, III століття нашої ери.

Читайте також: У Вінниці відновили розкопки Замкової гори та "Мурів"

Як зауважили в міністерстві культури, дату доведеться все ж підтвердити, але табличка є "чудовою археологічною, епіграфічною, літературною та історичною експозицією".

Поема "Одіссея" авторства давньогрецького поета Гомера розповідає історію про Одіссея, царя Ітаки, який десять років блукав, намагаючись повернутися додому після падіння Трої. Твір став другою великою поемою Гомера після "Іліади". Вчені датують її написання близько 675-725 до нової ери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-