У Чилі за вбивство Віктора Хари посадили дев'ятьох відставних військових

У Чилі за вбивство Віктора Хари посадили дев'ятьох відставних військових

Укрінформ
У Чилі дев'ять відставних військових отримали тривалі терміни за вбивство в 1973 році популярного в країні співака, поета, режисера та політичного активіста Віктора Хари.

Про це повідомляє Ехо Москви.

"Воно було скоєно майже півстоліття тому. З ним розправилися відразу після приходу до влади в країні диктатора Піночета", - говориться в повідомленні.

Переважна більшість підсудних отримала понад 18 років в'язниці. Суд Чилі визнав їх винними у вбивстві знаменитого співака і політичного активіста лівих поглядів, а також його викраденні.

Ще одному відставному військовому дали 5 років ув'язнення за приховування злочинів. Вирок суддя апеляційного суду Сантьяго Мігель Васкес виніс через 45 років після розправи над Віктором Харою, який скоїли за наказом Піночета.

Читайте також: Брежнєв, чи Піночет… Чию долю обере Путін та його команда?

Військові, як встановили слідчі, кілька днів били Хару – він був не тільки популярним у країні співаком, але ще театральним режисером і професором університету. Його на стадіоні в Сантьяго катували струмом, нівечили руки і потім розстріляли, випустивши 44 кулі. Засуджених також визнали винними у вбивстві Літтре Кіроги - комуністичного активіста, який за правління Альєнде, очолював місця ув'язнення. За рішенням суду влада Чилі повинні виплатити близько двох мільйонів доларів родичам жертв.

За час правління Піночета, яке тривало до 1990 року, було вбито більше трьох тисяч осіб, ще близько 30 тисяч піддали тортурам і катуванням. Стадіон "Чилі", де був убитий Віктор Хара, в 2003 році перейменований на його честь.

Фото: Sebastian Silva / EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-