Прем'єра вистави за творами підлітків з Авдіївки та Чопа пройде у Києві

Прем'єра вистави за творами підлітків з Авдіївки та Чопа пройде у Києві

Укрінформ
3 липня о 19:00 у Великому залі Національної музичної академії імені П.І. Чайковського відбудеться прем`єра вистави за творами підлітків соціально-культурного проекту Class Act: Схід-Захід - 2018.

Про це Укрінформу повідомила редактор театрального порталу Тeatre.ua Анастасія Головненко.

"Учасники зі Сходу та Заходу України (Авдіївка/Чоп) протягом п'яти днів у Києві пишуть п`єси, котрі в наступні п'ять діб втілюються на сцені провідними режисерами та акторами країни", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, проект Class Act: Схід - Захід в Україні реалізується вже втретє. Задля участі у ньому до Києва приїхали 20 підлітків зі Сходу та Заходу України. У пошуках героїв цієї весни команда проекту провела тиждень у школі №4 прифронтового м. Авдіївка, що розташоване поблизу зруйнованого Донецького аеропорту, а також у школі №1 м. Чоп, що знаходиться на кордоні зі Словаччиною та Угорщиною. Діти отримали завдання написати твори, за якими і були відібрані учасники.

Формат Class Act був розроблений у Великій Британії у 1997 році, в одному з найбільших театрів Шотландії "Треверс" (Traverse). Задля спільної роботи над проектом до Києва з Единбурга приїхала засновниця Class Act Нікола МакКартні (Nicola McCartney), драматург та професорка Школи літератури, мов та культур Единбурзького університету (School of Literatures, Languages and Cultures at the University of Edinburgh).

Кураторка проекту Class Act: Схід - Захід - український драматург та сценаристка Наталя Ворожбит, п'єси якої знайшли втілення не лише в Україні, а й у Великій Британії, Німеччині, Литві.

Також у соціальному проекті беруть участь драматурги Ольга Мацюпа (Люблін-Львів), Павло Ар'є (Львів), Марина Смілянець (Київ), Джек Кловер (Оксфорд).

Читайте також: Національна опера завершує сезон міжнародним проектом та гала-концертом

Мета проекту - налагодження діалогу між жителями Західної та Східної України. Підлітки з прифронтового міста на Донеччині та прикордонного Чопу відчують, що їх думка та точка зору справді важлива для дорослих. Крім того, цим дітям зі Сходу, що стали свідками бойових дій, прагнуть допомогти пережити отримані травми.

Професійна команда режисерів, художників та акторів працюють над виставою за текстами дітей. Головним режисером проекту вже вдруге є Максим Голенко. У виставі візьмуть участь такі зірки театру та кіно, як Римма Зюбіна, Олексій Вертинський, В'ячеслав Довженко, Анна Кузіна, Роман Ясіновський, Тетяна Міхіна. До Class Act: Схід-Захід-2018 долучиться і відомий телеведучий Майкл Щур.

Музику до вистави створює дует кінокомпозиторів Антона Дегтярьова та Володимира Бабушкіна Ptakh_Jung.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-