Національна опера завершує сезон міжнародним проектом та гала-концертом

Національна опера завершує сезон міжнародним проектом та гала-концертом

Укрінформ
Національна опера України завершує ювілейний150 сезон міжнародним концертним проектом "Шляхи дружби", виступом Людмили Монастирської у рамках проекту «Українські оперні зірки у світі» та грандіозним гала-концертом.

Про це Укрінформу повідомила прес-служба театру.

"Останній тиждень ювілейного сезону розпочнеться проектом Національна опера та Посольство Республіки Італії в Україні «Шляхи дружби» на Софійській площі. Також упродовж тижня поціновувачів оперного мистецтва очікує зустріч з Людмилою Монастирською в опері «Флорія Тоска». І як останній акорд – гала-концерт на честь завершення ювілейного сезону", - йдеться у повідомлення.

Як розповіли у Нацопері, 1 липня на Софійській площі Києва та 3 липня в італійському місті Равенна в рамках міжнародного проекту «Шляхи дружби.Равенна–Київ» відбудуться грандіозні концерти за участю засновника та автора проекту видатного диригента Ріккардо Муті (Італія), всесвітньо відомого актора театру та кіно Джона Малковича ( США), однієї з найкращих сучасних оперних співачок Людмили Монастирської (Україна) та відомого українського баса Сергія Магери. 

У концерті також виступлять  інші солісти Національної опери України та спільний об’єднаний  італійсько-український симфонічний оркестр та великий зведений хор  - загалом понад 300 учасників. 

В основі програми концерту –  твори Джузеппе Верді , а також прем'єрне виконання поеми «Портрет Лінкольна» для читця та симфонічного оркестру, написаної американським композитором Аароном Коплендом  у розпал Другої світової війни.  У ролі читця-декламатора - Джон Малкович.

Розпочнеться  концерт на Софійській площі у Києві о 21 год. 

Шанувальників обох видів класичного мистецтва Національна опера 4 липня запрошує на одноактну оперу «Моцарт і Сальєрі» М. Римського-Корсакова та  одноактний балет «Кармен-сюїта» Ж.Бізе – Р. Щедріна.

Прем’єра опери «Моцарт і Сальєрі» на столичній сцені з величезним успіхом відбулась у лютому 2017  року. Камерна по суті опера, де діють, а точніше, навіть розмірковують лише два герої,  тим не менш,  самим автором була призначена для великої сцени. Це непросте завдання – збереження камерності дійства та видовищності вистави вдалося вирішити режисеру-постановнику Анатолію Солов'яненку разом з головним художником театру Марією Левитською. 

Головні партії виконують Дмитро Іванченко (Моцарт) і Тарас Штонда (Сальєрі).

Українська оперна зірка Людмила Монастирська 6 липня заспіває у виставі "Флорія Тоска" Дж. Пуччіні на сцені Національної опери. Нинішню постановку опери, прем’єра якої  відбулася у Києві 31 березня 2017 року та стала однією з головних подій минулого сезону, здійснили режисер Анатолій Солов’яненко, диригент Микола Дядюра, художник Марія Левитська та хормейстер Богдан Пліш. 

Читайте також: Рівненщина готується до "фестивалю впертого духу"

Головні партії у виставі, окрім Л. Монастирської,  виконують Андрій Романенко (Маріо Каварадоссі), Олександр Мельничук (Барон Скарпіа), Сергій Ковнір (Чезаре Анджелотті), Дмитро Агеєв (Ризничий), Анжеліна Швачка (Пастушок).

7-8 липня  Національна опера завершить 150-й театральний сезон грандіозним гала-концертом,  в якому будуть представлені найкращі фрагменти з постановок сезону. 

У програмі концерту прозвучать кращі арії, дуети з відомих опер «Запорожець за Дунаєм», «Ріголетто», «Шукачі перлів", «Фауст», «Набукко», а також будуть виконані фрагменти з балетних вистав «Спляча красуня»,  «Лускунчик",  «Кармен-сюїта» та інших перлин світової мучзиної класики. 

У концерті  беруть участь Наталя Николаїшин, Володимир Тишков, Анастасія Шевченко, Сергій Кривоконь, Дмитро Іванченко, Ігор Євдокименко, Тетяна Ганіна, Дмитро Кузьмін, Сергій Ковнір, Юлія Москаленко, Геннадій Петровський, Ольга Нагорна, Олександр Мельничук, Ольга Фомічова, Катерина Алаєва, Андрій Гура, Олександр Скулкін, Андрій Романенко, Оксана Крамарєва, Тетяна Льозова, Микита Сухоруков, Єлизавета Гогідзе, Владислава Коваленко, Лілія Грєвцова, Валентин Дитюк, Анжеліна Швачка, Тарас Штонда, Катерина Козаченко, Ян Ваня, Сергій Магера, Сусанна Чахоян, а також хор та симфонічний оркестр Національної опери України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-