Пальмова олія безпечніша за трансжири - експерт

Пальмова олія безпечніша за трансжири - експерт

Укрінформ
Пальмова олія не становить стільки загроз організму, як штучні трансжири.

Таку думку висловила на прес-конференції в Укрінформі завідувач кафедри жирів та парфумерно-косметичних продуктів Національного університету харчових технологій Тамара Носенко.

“На думку медиків і дієтологів, більш шкідливими за впливом на організм, зростанням ризику виникнення серцево-судинних захворювань є штучно одержані трансжири. З цієї точки зору можна бути до певної міри адвокатом використання пальмової олії у харчових продуктах”, - зазначила вона.

За словами Носенко, пальмову олію, а також кокосову, виробники морозива використовують здебільшого через дефіцит молочного жиру та для зменшення собівартості.

“У чому негативний аспект використання пальмової олії? Передусім у фальсифікації, коли її використовують для фальсифікації молочного жиру. Однозначно, за це виробник має платити штраф і не має вводити в оману споживача. Пальмову олію використовують у продуктах харчування, щоб не використовувати модифіковані жири - гідрогенізовані рідкі рослинні олії, які є джерелом трансжирів, що є токсичними у нашому раціоні”, - пояснює експерт.

Читайте також: Експорт українського морозива цьогоріч зріс на 23%

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-