В Україні стартує музичний конкурс пам’яті Сергія Нігояна

В Україні стартує музичний конкурс пам’яті Сергія Нігояна

Укрінформ
У межах започаткованої ГО “Родини Небесної Сотні” програми "Відзнаки Героїв” в Україні розпочинається музичний конкурс у пам’ять про Героя Небесної сотні Сергія Нігояна.

Про це оголошено на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це вже не перший конкурс, присвячений Героям Небесної сотні... Громадська організація “Родини Небесної Сотні” вирішила увічнити їхні імена також через певні стипендії, конкурси, які так чи інакше будуть просувати можливість реалізації для творчої молодої людини, її можливостей”, - повідомив лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, член журі конкурсу Володимир Тихий.

За його словами, концепція творчого конкурсу, пов’язаного з Сергієм Нігояном, зумовлена тим, що загиблий герой планував кар’єру артиста, актора. “Ця ідея була нереалізована, і зараз ми будемо її реалізовувати щорічно через творчий конкурс”, - сказав Тихий.

Як розповіла член журі конкурсу композитор Алла Загайкевич, коли музична спільнота отримала пропозицію щодо конкурсу від ГО “Родини Небесної сотні”, то було вирішено зробити не просто традиційний захід у філармонії, а організувати для молодих митців такий публічний простір, конкурс, у якому вони будуть максимально долучені до тем, дискурсів, смислів, які виникають у нашій свідомості у зв’язку з подіями на Майдані.

“Це мають бути твори, які будуть включати якісь інтерактивні моменти - аудіо- і мультимедійні інсталяції, що значно розширить коло учасників конкурсу”, - заявила вона.

Читайте також: Арт-директор Porto Franko розповів про репетиції з літаком

За словами Загайкевич, участь у конкурсі зможуть узяти не лише композитори, випускники професійних музичних закладів України, а й велика спільнота медіа- та саундартистів - людей, які "самотужки рухаються до нових артистичних сенсів".

Подати заявку можна з 14 червня і аж до 15 липня. Підбиття підсумків проходитиме 15-26 липня, після чого буде оголошено ім'я переможця, який реалізуватиме свій проект орієнтовно від 14 жовтня до середини листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-