Українці-зірки світової опери заспівають на Софійській площі

Українці-зірки світової опери заспівають на Софійській площі

Укрінформ
Грандіозний Гала-концерт "В Україну повернусь" за участі оперних зірок - наших співвітчизників, які здобули визнання на світовій сцені, - відбудеться 23 червня о 19.30 на Софійській площі у Києві.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Національної опери України.

"Українські митці, які беруть участь у цьому концерті, протягом багатьох років є окрасою кращих оперних сцен світу. Лише за останнє десятиліття світове визнання здобули Людмила Монастирська, Ольга Безсмертна, Олександр Цимбалюк, Марiан Талаба, Зоряна Кушплер. Їм аплодують глядачі найпрестижніших театрів світу - "Ла Скала", "Метрополітен-опера", "Ковент-Гарден", Віденської опери та багатьох інших. На жаль, в останні роки вони майже не бувають в Україні, тож  важливо, що рідний київський глядач має можливість зустрічі з їхнім прекрасним мистецтвом", - говорить ініціатор проекту - головний режисер Національної опери України Анатолій Солов'яненко.

Відвідання концерту буде безкоштовним. Для глядачів облаштують комфортну посадкову зону, місця у якій можна буде зайняти з 19.00.

Виступи відбуватимуться у супроводі великого симфонічного оркестру Національної філармонії України. Диригент - Микола Дядюра. Також у концерті візьме участь Національна академічна хорова капела України "Думка". Програму складуть найпопулярніші твори світової класики: Джоакіно Россіні (увертюра до опери "Сорока-крадійка"); Джакомо Пуччіні (арія Лауретти з опери "Джанні Скіккі"; арія Калафа з опери "Турандот"; "Те Деум" з опери "Тоска"); Шарля Гуно (вальс Маргарити з опери "Фауст"); Жоржа Бізе (антракт до 4-ої дії опери, куплети Тореадора та Хабанера з опери "Кармен"); Джузеппе Верді (хор з опери "Набукко", увертюра до опери та арія Леонори з опери "Сила долі"); П'єтро Масканьї (інтермеццо та дует Сантуцци та Альфіо з опери "Сільська честь"). На завершення концерту - духовний гімн України "Боже, Великий, Єдиний" (Микола Лисенко).

Читайте також: Український бас Олександр Цимбалюк вийде на паризьку сцену в ролі Бориса Годунова

Співзвучним концепції проекту "В Україну повернусь" буде оформлення сцени заходу. Його реалізацію здійснила сучасна українська  художниця Taisha 3.14.

Проект відбувається за підтримки Департаменту культури КМДА,  Національної спілки театральних діячів, компаній "Кусум-фарм", "Ост-Вест Експрес" та "Інтерконтиненталь".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-