Театр Франка покаже виставу

Театр Франка покаже виставу "Війна" за п'єсою Нурена

Укрінформ
Прем'єра вистави "Війна" за п'єсою Ларса Нурена відбудеться 9 червня на Камерній сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Про це Укрінформу повідомила завідувач літературно-драматичної частини театру Наталія Пономаренко.

"У майбутній виставі задіяний блискучий акторський ансамбль - народні артисти України Олексій Богданович, Остап Ступка, заслужені артистки України Ірина Дворянин, Інна Капінос, а також Віра Зінєвіч, Олена Івасіва-Фесуненко, Христина Федорак, Дана Кузь", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, п’єса "Війна" сучасного шведського драматурга, сценариста, театрального режисера, поета Ларса Нурена вирізняється поміж численними літературними творами на тему війни. Вона позбавлена будь-яких військових реалій, в ній не існує ані пострілів, ані катувань, ані вибухів. Авторові важливіше головне: взаємини між людьми, людьми рідними, а ще точніше - стосунки всередині однієї родини, яка пережила екстремальну ситуацію, в даному випадку – війну.

Повільно і поступово знайомить драматург із основними персонажами. Відразу стає ясно, що все найстрашніше вже відбулося. Він не акцентує ані на місці дії, ані на країні, де відбувся чи відбувається військовий конфлікт.

Читайте також: У Києві пройде благодійний вечір на підтримку культурного центру Анни Ярославни у Франції

Це історія про родину. Сталий плин життя матері і двох дочок, старшої і підлітка, руйнує неочікуване повернення з війни батька. Він виявляється зайвим. І не через те, що сліпий, просто його ніхто не чекав. Тут у кожного своє життя. Мати зійшлася з братом чоловіка, старша донька - у пошуках свого "жіночого щастя". Лише молодша ще вагається, чи обрати батька-інваліда, що потребує опіки та захисту, чи влаштувати свій "маленький рай", як це зробили мати і старша сестра. Батько ж сподівається, що все буде, "як раніше...", "як завжди...", але намарно. Війна руйнує не лише міста і домівки. Саме про цю війну, що повсякчас точиться в душах людей, і розповідає майбутня вистава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-