У Києві пройде благодійний вечір на підтримку культурного центру Анни Ярославни у Франції

У Києві пройде благодійний вечір на підтримку культурного центру Анни Ярославни у Франції

Укрінформ
У Києві 26 червня відбудеться перший благодійний вечір "Анна Київська. Нове Тисячоліття" на підтримку Культурного центру в Санлісі (Франція).

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці центр Анни Київської у Франції, який є організатором заходу.

"Культурний центр Анни Київської та церква Бориса і Гліба у Франції запрошує Вас пізнати історію Анни Київської та долучитися до побудови потужного форпосту української культури та дипломатії у серці Європи", - йдеться у запрошенні.

Як зазначають організатори, метою заходу є реставрація історичної будівлі центру та церкви, об'єднання спільноти українців в Україні та за її межами, збереження та відновлення історії.

Проект відбувається під патронатом Владики Бориса (Ґудзяка).

Благодійний внесок для участі у вечорі - 5000 грн.

Читайте також: У Франції відзначили Дні Анни Ярославни

Захід триватиме з 18:00 до 22:00 в національному заповіднику "Софія Київська" за адресою: вул. Володимирська, 24.

Більш детальну інформацію про підтвердження участі та придбання квитків можна отримати за тел.: +380 (66) 901 79 69 чи написати на е-пошту: annedekyiv@gmail.com

Нагадаємо, французьке містечко Санліс є знаковим для українців, там мешкала донька князя Ярослава Мудрого та королева Франції Анна Київська. П’ять років тому Паризька єпархія УГКЦ придбала у Санлісі храм та згодом відкрила парафію Святих Бориса і Гліба. При єпархії діє Культурний центр Анни Ярославни.

Центр поєднує такі дисципліни як історія, література, філософія, візуальні мистецтва, дизайн та мода для демонстрації культурного багатства України.

У французькому містечку Санлісі в приміщенні української церкви Бориса та Гліба планують відкрити музей Анни Київської.

Анна Ярославна переїхала до Санліса із сином в 1060 році після смерті свого чоловіка - французького короля Генріха І. Вона проживала в місті до кінця життя, тут була і похована після смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-