У Франції відзначили Дні Анни Ярославни

У Франції відзначили Дні Анни Ярославни

Фото
Укрінформ
На минулих вихідних у французькому місті Санліс, поблизу Парижа, відбулося традиційне святкування Днів Анни Ярославни - королеви Франції Анни Київської.

Про це повідомило Посольство України у Франції на своїй Facebook-сторінці

20 травня відбулася церемонія покладання квітів до пам'ятника Анни Ярославни. 

Цьогоріч до участі у заході долучилася молодь зі Львівського осередку Української Академії Лідерства.

Цього дня у рамках програми заходу відбулася презентація книги видавництва Родовід "Казимир Малевич. Київський період" французькою мовою, яка була видана за підпримки МЗС України.

Також французький мистецтвознавець Жан-Клод Маркаде прочитав лекцію про український авангард XX ст.. Крім цього, до уваги відвідувачів у Кульурному центрі Анни Ярославни була представлена тематична виставка "Малевич - кольори України". 

Як зазначили у посольстві, учасники заходу також вшанували  пам'ять жертв Голодомору, поклавши квіти до меморіальної дошки, встановленої в Санлісі у 2008 році.

Очікується, що 26 червня благодійний вечір на підтримку Культурного центру в Санлісі відбудеться в Києві у Софійському соборі.

Як відомо, французьке містечко Санліс є знаковим для українців, там мешкала донька князя Ярослава Мудрого та королева Франції Анна Київська. П’ять років тому Паризька єпархія УГКЦ придбала у Санлісі храм та згодом відкрила парафію Святих Бориса і Гліба. При єпархії діє Культурний центр Анни Ярославни.

Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-