Український культурний фонд приймає заявки на конкурс проектів

Український культурний фонд приймає заявки на конкурс проектів

Укрінформ
Український культурний фонд (УКФ) розпочав приймати заявки культурно-мистецьких проектів.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомила виконавчий директор Українського культурного фонду Юлія Федів.

"Після оголошення конкурсу у нас дедлайн до подачі заявки - 2 липня 2018 року. Тому, стартуючи відучора, ми чекаємо на ваші проектні заявки, які після 2 липня пройдуть технічну оцінку в дирекції Українського культурного фонду і після технічної оцінки будуть направлені до експертних рад. Така оцінка триватиме місяць, до 9 серпня, тоді ми отримаємо протоколи і оцінки від експертів, на базі чого вже буде прийнято рішення, чи буде підтримана заявка УКФ, чи ні. Після цього ми з аплікантами, котрі пройдуть відбір експертних рад, будемо підписувати договори і з вересня вже можна буде розпочати свої проекти", - зазначила Федів.

При цьому Федів наголосила, що початок проекту має розпочатись не раніше 1 вересня 2018 року, однак реалізувати проект необхідно до грудня (вже у грудні Український культурний фонд звітуватиме про результати своєї діяльності).

Також у фонді визначили пріоритети, відповідно до яких кожен охочий може подавати заявку до відповідного напрямку, з якими можна ознайомитися на сайті перед поданням заявки.

"У нас буде три типи конкурсів, перший - це конкурс індивідуальних проектів. Ви як організація можете подати власний проект та отримати 100% фінансування від Українського культурного фонду, мінімальне фінансування стартує з 50 тис. гривень, максимально - 500 тисяч гривень", - зазначила Юлія Федів.

Наступний тип, який підтримується фондом - проекти національної співпраці, які передбачають наявність двох організацій з України. Таким чином організація шукає партнера, з яким спільно надсилається заявка на фінансування до УКФ. Тут фінансується 80% бюджету. Максимальна сума гранту - 1,5 млн гривень.

Читайте також: Жеребкування визначило 40 членів експертних рад Українського культурного фонду

Третій тип - проекти міжнародної співпраці, які передбачають наявність партнера з-за кордону. В рамках проектів міжнародної співпраці максимальне фінансування складає два мільйони гривень.

Загалом Український культурний фонд планує підтримати близько сотні індивідуальних проектів, в напрямку національної співпраці - близько 50-ти проектів та близько 15-ти проектів міжнародної співпраці. 

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня в прямому ефірі було обрано членів експертних рад Українського культурного фонду шляхом сліпого жеребкування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-