Українська вистава отримала золоту статуетку на фестивалі Saint Muse

Українська вистава отримала золоту статуетку на фестивалі Saint Muse

Фото
Укрінформ
На Всесвітньому театральному фестивалі Saint Muse, який проходить під егідою ЮНЕСКО в столиці Монголії Улан-Баторі, Театр Володимира Завальнюка «Перетворення» отримав приз від журі «За кращу виставу».

Приз отримала моновистава «Краще б я народилася кішкою», повідомила на своїй сторінці у Facebook виконавиця головної ролі у цій виставі Ганна Яремчук.

"Веземо в Україну золоту статуетку", - написала Яремчук.

Вона подякувала українській громаді в Монголії, "яка підтримала нас не тільки фінансово, а й своїми очима і душами на виставі! Я дякую монгольським глядачам, які, не знаючи мови, розуміли мене. Я дякую експертам за таку високу оцінку нашої праці! Я дякую організаторам фестивалю за таке свято!..."

Читайте також: На фестиваль "Перевтілення" зібралися юні театрали з України та Польщі

Моновистава "Краще б я народилася кішкою", поставлена за п'єсою Неди Нежданої "Кицька на спогад про темінь. Прощальний монолог Донбасу", присвячується героїчним жінкам України. Головна героїня вистави - жінка-переселенка з Донбасу, у якої залишилося лише троє кошенят. Жінка, яка пройшла крізь підвал, знущання, підлість, зраду, втратила майно, дім, але не втратила гідності. Вона продає троє осиротілих кошенят - біле, сіре і чорне - все, що лишилось від її дому, її спокійного світу. Як вижити після катастрофи - полону, втечі, смерті, зради? Весь час на сцені - одна Актриса. Костюм - лікарняна піжама радянського зразка. З усіх декорацій - світло. І - вплив на глядача. Нищівний, наче холодна злива. Переповісти сюжет неможливо. Там - життя. До війни. Під час окупації. Після переселення на мирну територію. З неймовірною нудьгою за втраченим - домом, родиною, друзями. І насамкінець - ти, глядач, чітко усвідомлюєш, що все це потрібно повернути. Обов'язково.

"Ми спеціально зробили виставу такою, щоб її можна було показати будь-де: на фронті, в школі, в палаті шпиталю...", - говорить режисер-постановник - художній керівник театру "Перетворення" Володимир Завальнюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-