Кафка у віртуалі та кава від робота:

Кафка у віртуалі та кава від робота: "Книжковий Арсенал" анонсував програму

Укрінформ
Близько 200 українських письменників і 95 гостей з 31 країн світу – VІII Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал", з 30 травня по 3 червня триватиме у "Мистецькому Арсеналі".

Про це повідомляє прес-служба музею

"Це інтелектуальна подія країни, що об’єднує літературу й мистецтво. Понад 150 видавництв і нішевих проектів представлять на ній свої найкращі новинки, а дизайнери, ілюстратори, художники – виставкові проекти. Фокус-тема - "Проект майбутнього". Якщо в минулі роки на фестивалі говорили про літературу в часи війни та про сміх у часи кризи, то цього року кураторська команда фестивалю пропонує зазирнути у майбутнє", - йдеться у повідомленні. 

На фестивалі представлять спеціальні проекти, пов’язані із сучасними технологіями, змінами у читацьких практиках, новими можливостями для споглядання, відчуття, переживання і проживання історій. Поєднання сторітеллінгу, VR й ілюстрації будуть втілені у проекті "Out of Sight" (Нідерланди), Goethe-Institut в Україні та Франкфуртський книжковий ярмарок презентують "Перевтілення" Франца Кафки у віртуальній реальності, а екскурсія віртуальним приміщенням модернізованої київської бібліотеки ім. М.Костомарова за допомогою VR-окулярів надасть можливість уявити публічні простори майбутнього.

Однією з помітних локацій фестивалю стане "Кафе майбутнього" (спільно з науково-популярним журналом "Куншт"), де каву для відвідувачів готуватиме робот.

У Міжнародній програмі серед гостей цього року: експерт ЮНЕСКО і директор Паризького інституту практичної філософії, один з найвідоміших спеціалістів з дитячого розвитку Оскар Бреніф’є (Франція), поет, перекладач і правозахисник, один із засновників Литовської Гельсінської групи, професор слов’янських мов і літератур в Єльському університеті Томас Венцлова (Литва), яскравий представник хорватської та боснійської літератур Міленко Єргович (Боснія і Герцеговина), президент Американської асоціації літературних перекладачів Арон Ажі (США), президент ісландського PEN-клубу, знаний ісландський письменник Сйон, провідний ізраїльський автор Меїр Шалєв (Ізраїль), одна з найпомітніших італійських письменниць Франческа Меландрі (Італія), всесвітньовідома письменниця, есеїстка і журналістка Славенка Дракуліч (Хорватія-Швеція).

Читайте також: Український день на книжковому ярмарку в Буенос-Айресі зібрав понад тисячу гостей

Спеціальний гість "Книжкового Арсеналу" – Братиславський книжковий фестиваль (BRaK). За кураторства Петера Міхалека (Словаччина) BRaK презентує  унікальну програму читань, публічних розмов і заходів. Серед учасників програми – один із найпомітніших письменників молодого покоління Словаччини Міхал Гворецьки, чия найновіша книга "Троль" готується до видання в українському перекладі.

"Далі буде!" - тема Дитячої програми, учасники якої говоритимуть про те, які книжки є сьогодні і які діти візьмуть із собою у завтрашній день. Саме такі книжки включені в унікальну колекцію "Silent books" ("Мовчазні книжки") Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY, яку покажуть на "Книжковому Арсеналі" за підтримки Посольства Швейцарії в Україні. Спеціальні міжнародні гості Дитячої програми цього року Ева Суссо, Емілія Дзюбак, Гжегож Касдепке, Гюдрун Скреттінг та інші. Вперше на фестивалі секція "Дитяча книга" представлена автономно – у правому крилі Старого Арсеналу, де працюватимуть стенди видавництв дитячої та підліткової літератури і відбудуться події Дитячої програми.

Музична програма представлена фестивалем Next sound, що пропагує розвиток усього різноманіття діджитал-мистецтва у поєднанні з прогресивною та експериментальною музикою, залученню органів чуттів, і пройде за участі митців з Франції, Німеччини, Австрії, України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-