Український день на книжковому ярмарку в Буенос-Айресі зібрав понад тисячу гостей

Український день на книжковому ярмарку в Буенос-Айресі зібрав понад тисячу гостей

Фото
Укрінформ
Святковий концерт "День України" на 44-му міжнародному книжковому ярмарку Буенос-Айреса, що є найбільшою виставкою сучасної книги в іспаномовному світі, зібрав понад тисячу гостей.

Як інформує прес-служба Посольства України в Аргентині, концерт пройшов 6 травня.

"Український день, який є вже традиційним для книжкового ярмарку за 31 рік участі в ньому окремого українського стенду, зібрав цьогоріч понад тисячу гостей – як пересічних аргентинців, так і членів дипломатичного корпусу, представників громадських кіл, ЗМІ, керівників та членів українських громадських організацій з різних куточків Аргентини", - йдеться у повідомленні.

"День України" розпочався з вітальної промови Посла України в Аргентині Юрія Дюдіна, який підкреслив важливість традиційної участі України у книжковому ярмарку, що надає унікальні можливості для знайомства аргентинського суспільства з українською культурою.

"Я дуже радий бачити сьогодні тут багато молоді, яка продовжує плекати та поширювати в Аргентині українську культуру та традиції. Це дуже важливо, що нащадки перших українських мігрантів, що прибули на цю землю 120 років тому, не забувають своїх коренів та зберігають крізь роки у своїх серцях глибоку любов до України. Саме в руках такої молоді наше майбутнє".

Також українська громада в Аргентині отримала вітання від Голови Верхової Ради України Андрія Парубія, який подякував діаспорі за постійну та щиру підтримку своєї історичної Батьківщині.

"Глибока вдячність вам за вашу вірність і відданість, навіть на далекій відстані, та за ваші гарячі серця, що б’ються в унісон з серцями мільйонів українців по всьому світові. Це дає нам сили долати труднощі, йти вперед, розбудовувати нову Україну та перемагати ворога", - йшлося у листі.

Зазначається, що у концерті взяли участь танцювальні колективи "Дунай" і "Просвіта", які виступили з яскравими номерами українських народних танців. Крім цього, спеціальними гостями заходу стали українські співачки Світлана Волосенко та Любов Тимчук, які проживають в Аргентині, та аргентинська бандуристка українського походження Крістіна Гембаровські з провінції Місьйонес.

Під час святкового заходу також відбулося вручення подяки Української Центральної Репрезентації отцеві Луїсу Глинці, який протягом багатьох років був парохом Буенос-айреської єпархії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ, за його віддану пасторську, академічну та літературну роботу на благо усієї української громади в Аргентині.

Нагадаємо, Україна бере участь у 44-му міжнародному книжковому ярмарку Буенос-Айреса – найбільшої іспаномовної виставки сучасної книги у світі, яка триватиме до 14 травня. 

Фото зі сторінки посольства у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-