Український студентський оркестр приїхав з концертами до Бельгії

Український студентський оркестр приїхав з концертами до Бельгії

Фото
Укрінформ
Делегація київського Національного педагогічного університету імені Драгоманова зі своїм камерним оркестром започаткувала співпрацю у сфері культури з регіонами Бельгії.

Виступи студентського камерного оркестру проходять у бельгійських провінціях Лімбург та Намюр в рамках проекту "Україна у європейському просторі: спільні цінності освіти і мистецтва", повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Бельгії.

"Для нас це не академічний концерт. Це концерт-лекторій про те, що у нас є багато спільного. Представити Україну не лише у Брюсселі, але й у бельгійських регіонах, що ми допомагаємо робити, – це важливе завдання для української дипломатії", - сказав декан факультету мистецтв НПУ, художній керівник та диригент оркестру професор Василь Федоришин.

Він розповів, що "драгоманівці" виступали три роки тому у Європарламенті в Брюсселі, коли у форматі народної дипломатії сприяли ухваленню в ЄС позитивного рішення щодо надання Україні безвізового режиму.

Також від імені ректора НПУ ім. Драгоманова Віктора Андрющенка університетський орден "Дружня родина" було вручено почесному консулу України у бельгійській провінції Лімбург Крісу Бекерсу, який підтримує українських освітян в рамках культурного діалогу з Євросоюзом.

"Цей орден надається тим людям, які допомагають молоді, студентству України", - зазначив професор Федоришин.

До Бельгії викладачі та студенти НПУ ім. Драгоманова прибули із Праги, де також представили пріоритети освіти і культури України на шляху європейської інтеграції.

Читайте також: Українські зірки класичної музики підкорили берлінську публіку

Проект "Україна у європейському просторі: спільні цінності освіти і мистецтва" започаткований Національним педагогічним університетом імені Михайла Драгоманова з метою популяризації української культури в країнах ЄС.

Серед практичних результатів реалізації проекту є започаткування міжнародної співпраці та культурного обміну закладів вищої освіти України із європейськими університетами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-