Дитячий театр показав у Дніпрі унікальну виставу про Донбас

Дитячий театр показав у Дніпрі унікальну виставу про Донбас

Фото
Укрінформ
Діти з прифронтового селища Новгородське, що за 20 кілометрів від окупованої Горлівки, показали у Дніпрі мультимедійну виставу-променад «Листи незнайомому другу з Нью-Йорка».

Про це повідомила прес-служба Дніпропетровської ОДА

«Листи незнайомому другу з Нью-Йорка» – всеукраїнський соціальний проект у жанрі інтерактивної документалістики. Його започаткували режисер і драматург Ольга Данилюк та дитячий театральний колектив із прифронтового селища в Донецькій області. Ініціативу підтримало Міністерство культури України», - йдеться в повідомленні.

За словами режисера вистави Ольги Данилюк, робота над проектом розпочалася у 2016-му році.

«Ідея проекту виникла під час численних поїздок в зону АТО. Хотілося розповісти про те, що відбувається на Донбасі, мовою театру. Ця вистава не про війну, а про життя. Про життя прифронтових містечок – без стереотипів і кліше. У виставі все справжнє: і актори, і сіль під ногами, і «Артемівське» шампанське, і запах нафталіну», – сказала  Данилюк.ї

Читайте також: Діти з АТО їдуть у всеукраїнський тур з унікальною виставою

За словами драматурга, працювати з дітьми було неважко. Головне правило, яке панувало під час репетицій, – свобода емоцій. Діти проживають на лінії розмежування і в спектаклі грають самих себе. Назва вистави – з інтригою: селище Новгородське до 1951 року називалося Нью-Йорком. Саме туди й надсилають свої листи діти. 16 хлопців та дівчат спілкуються з віртуальним другом і діляться особистим. У кожній історії – туга за мирним життям.

Вистава-променад «Листи незнайомому другу з Нью-Йорка» мандрує Україною. Уже позаду – Київ, Житомир, Одеса, попереду – Харків.

Фото: Дніпропетровська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-