Білгород-Дністровську фортецю пропонують включити до списку ЮНЕСКО

Білгород-Дністровську фортецю пропонують включити до списку ЮНЕСКО

Укрінформ
Фахівці управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської облдержадміністрації готують заявку на включення Білгород-Дністровської фортеці до Попереднього списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомляє прес-служба ОДА, пославшись на розпорядження голови облдержадміністрації Максима Степанова.

"Ми вже уклали договір із спеціалізованою організацією про підготовку заявки на включення Білгород-Дністровської фортеці до Попереднього списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Триває розробка необхідних документів", - зазначив сьогодні на нараді Степанов.

За його словами, підготовку документів до включення у Попередній список ЮНЕСКО буде профінансовано за рахунок коштів обласної Програми розвитку туризму та курортів в Одеській області на 2017-2020 роки.

У березні окремий проект створення та просування комплексного туристичного продукту міста Білгород-Дністровський визнано переможцем конкурсу з Програми підтримки секторальної політики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. А наступні етапи підготовки документів до внесення фортеці у Список ЮНЕСКО мають бути реалізовані за кошти, отримані від Європейського Союзу.

Читайте також: Місія ЮНЕСКО допоможе боротися з нищенням пам'яток у Криму - Нищук

Як підсумував Степанов, внесення Білгород-Дністровської фортеці до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО забезпечить її кращу охорону і збереження, а також дозволить занести її у всесвітній каталог та інтегрувати до світової туристичної мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-