Гала-концерт, зіркові прем'єри і

Гала-концерт, зіркові прем'єри і "Реквієм": насичена програма Нацопери на квітень

Афіша
Укрінформ
Національна опера України розпочинає програму квітня ювілейним гала-концертом відомої української балерини Олени Філіп'євої, а також запрошує на київську прем'єру соліста нью-йоркської Метрополітен-опера Євгена Орлова та "Реквієм" на знак пам'яті загиблих на ЧАЕС.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі театру.

"Продовжуючи традиції проекту “Українські оперні зірки у світі”, до участі у квітневих постановках запрошені солісти бас Євген Орлов та тенор Михайло Дідик. Орлов уперше виконає партію Верховного жерця друїдів Оровезо в опері “Норма”, а також разом з Дідиком у день вшанування пам’яті загиблих на Чорнобильській АЕС співатиме “Реквієм” Дж.Верді", - йдеться у повідомленні.

Відкриває програму квітня гала-концерт з нагоди 30-річчя творчої діяльності однієї з найталановитіших балерин сучасності народної артистки України Олени Філіп'євої. У програмі – кращі фрагменти з балетних вистав Національної опери України.

22 квітня шанувальники бельканто зможуть почути оперу "Норма" Вінченцо Белліні. Вона з незмінним успіхом іде на всіх знакових оперних сценах світу вже понад 180 років, а у квітневій постановці Нацопери у нових партіях себе випробовують солісти театру та запрошені зірки. Окрім соліста нью-йоркської Метрополітен-опера Євгена Орлова в ролі Оровезо, головні партії виконають Вікторія Ченська (Норма), Сергій Пащук (Полліон), Наталія Николаїшин (Адальжіза).

На дві балетні постановки - “Кармен-сюїту” та одноактний балет “Половецькі танці” - любителів хореографічного мистецтва театр запрошує 24 квітня.

Читайте також: Дві драми і політнекоректна комедія: "Тиждень австрійського кіно" назвав програму

Як розповіли у Нацопері, ідея створення постановки “Половецьких танців” на сцені театру належить художньому керівнику балету Аніко Рехвіашвілі. Цей розширений до одноактного балету фрагмент опери Бородіна “Князь Ігор” було поставлено до 150-річчя театру, а його прем’єра відбулась восени 2017 року. Вистава складається з двох картин: перша – це Київська Русь, русичі, а друга – половецький стан з танцями. У січні цього року балетна трупа театру гастролювала в Японії, де “Половецькі танці” справили на глядачів незабутнє враження.

Пам'ять загиблих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС у театрі вшанують 26 квітня “Реквіємом” Джузеппе Верді. Цей твір прозвучить у виконанні Оксани Крамарєвої (сопрано), Анжеліни Швачки (меццо-сопрано), а також двох запрошених солістів Євгена Орлова та Михайла Дідика, чий візит до Києва стане однією з головних подій квітня в Національній опері України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-