Дві драми і політнекоректна комедія:

Дві драми і політнекоректна комедія: "Тиждень австрійського кіно" назвав програму

Афіша
Укрінформ
Сьомий щорічний фестиваль "Тиждень австрійського кіно" стартує в Україні 12 квітня. У цьому році в програму ввійшли три повнометражних фільми, зокрема драма україно-австрійського виробництва.

Про це повідомляє компанія Артхаус Трафік.

"Відкриє фестиваль історична драма "Мадемуазель Параді". Стрічка Барбари Альберт заснована на реальній історії незрячої піаністки Марії Терезії Параді, яка жила у Відні XVIII століття. Після численних спроб відновити зір її знайомлять із одіозним "лікарем-чудотворцем". Світова прем'єра фільму відбулася в рамках конкурсної програми Platform Міжнародного кінофестивалю в Торонто, європейська – у конкурсі кінофестивалю в Сан-Себастьяні", - йдеться у повідомленні.

Також у програмі фестивалю – драма "Січень – березень" Юрія Речинського, яка створювалася в спільному виробництві Австрії та України. Прем'єра стрічки відбулася в рамках конкурсної програми Роттердамського кінофестивалю, який відомий своєю увагою до новаторського та експериментального кіно.

"Січень – березень" розповідає дві паралельні історії: перша – про молоде подружжя, австрійку Анну та українця Юру, які потрапляють в автомобільну аварію; друга – про батьків головних героїв, зокрема про матір Анни Марту, яка у Відні переживає розлад особистості, викликаний хворобою Альцгеймера. Музику до фільму написав композитор Антон Байбаков, відомий своїми роботами для "Українських шерифів", "Все палає", "Зеленої кофти".

У Києві стрічку особисто представлять режисер Юрій Речинський та виконавиця однієї з головних ролей Ангела Грегович. З 19 квітня фільм вийде в український прокат.

Комедія "Мігранти" присвячена двом безробітним друзям, які живуть у сучасному Відні: намагаючись заробити грошей, вони зображують мігрантів для телевізійного шоу. Автори називають фільм "політнекоректною комедією про сучасні кліше, помилкові ідентичності та "справжніх іноземців" – що б це не означало".

Читайте також: Стали відомі номінанти на кінопремію "Золота дзига"

На глядачів також чекає традиційна добірка найкращих медіаробіт міжнародного фестивалю мультимедійних мистецтв ARS ELECTRONICA. Кіноогляд щорічно проходить в австрійському місті Лінц і презентує передові візуальні технології.

"Тиждень австрійського кіно" пройде у Києві, Одесі та Харкові. Також активісти та керівники кіноклубів зможуть провести покази у своєму місті в рамках проекту "Артхаус Клуб". Для цього потрібно подати заявку на сайті club.arthousetraffic.com.

Організатори фестивалю - Австрійський культурний форум та компанія "Артхаус Трафік". Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-