Проект

Проект "Малі міста - великі враження" отримав понад 150 заявок

Укрінформ
Проект "Малі міста - великі враження" стартував настільки успішно, що важко було відібрати невелику кількість заявок із понад півтори сотні, що надійшли з усієї України.

На цьому наголосив міністр культури Євген Нищук у четвер на брифінгу в Укрінформі.  

"Це справді стало великою подією, на яку ми навіть не сподівалися, бо коли ми оголосили про свою ідею, не маючи ще бюджету, то отримали 158 заявок з усієї України. Нами було задекларовано, що 6 проектів отримають фінансову підтримку. Але було складно відібрати проекти з такої величезної кількості заявок, у нас розривалися серце і душа і, виходячи з бюджетів Мінкультури, ми змогли закумулювати кошти на підтримку 8 проектів", - сказав Нищук

Він уточнив, що на весь проект виділено 4 млн 350 тис. грн. Три проекти отримають близько 640 тис. грн. кожен, п'ять - майже по 500 тис. грн. 

Міністр нагадав, що проект ініційований Міністерством культури та Українським центром культурних досліджень. 

"Це культурні стартапи. Вони відбуваються вперше в Україні в такому форматі. Нам важливо, що цей проект відбувається в рамках проведення Року культурної спадщини в Європі й Україні і спрямований на популяризацію нашої спадщини і на розвиток регіонів", - зазначив Нищук, додавши, що проект підтриманий урядом України і особисто Прем'єр-міністром.

Як наголосив міністр, проект "Малі міста - великі враження" сколихнув всю Україну, і зацікавленість була настільки велика, що захищати свої проекти приїздили навіть і мери міст. 

"І це події не місцевого рівня. Це події всеукраїнського рівня. Дуже важливо, щоб ми цим дали імпульс внутрішньому туризму. Щоб на події їздили з Києва та інших міст, щоб це дало новий поштовх для розвитку громад", - підкреслив Нищук.   

Він висловив сподівання, що і решта проектів, заявки на які надійшли на конкурс, в той чи інший спосіб відбудуться.

Читайте також: Міністерство культури очікує на чимшвидше ухвалення закону про державну мову

"Люди настільки запалилися, що їх може підтримати місцеве самоврядування, яке стало усвідомлювати, що треба вкладати в культурну складову, або приватний бізнес", - зазначив міністр. 

Нищук додав, що наразі затверджено повний графік подій, які  відбуватимуться впродовж року. І якщо ці проекти відбудуться дуже якісно і матимуть фідбек від суспільства, то на наступний рік міністерство зможе відстоювати і більші бюджети на цей проект. 

Як зазначалося, ідеться про 8 подій, які відбудуться в Тульчині на Вінниччині, Славутичі на Київщині, Тростянці на Сумщині, Вилкові на Одещині, в селищі Шарівка та місті Чугуїв на Харківщині, в Гадячі на Полтавщині та Острозі на Рівненщині. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-