Міністерство культури очікує на чимшвидше прийняття закону про державну мову

Міністерство культури очікує на чимшвидше прийняття закону про державну мову

Укрінформ
Міністр культури Євген Нищук зустрівся з представниками Координаційної ради з питань застосування української мови в усіх сферах суспільного життя України при Міністерстві культури.

Про це повідомляє прес-служба міністерства. 

Як зазначається, міністр культури наголосив на важливості консолідованої позиції уряду, Верховної Ради України і суспільства щодо розгляду і прийняття парламентом  законопроекту №5670-Д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

"Міністерство культури України підтримує згаданий законопроект і очікує на його найскоріший розгляд у сесійній залі Верховної Ради України. Це дуже важливо і в контексті реалізації державної мовної політики, і в контексті розбудови нашої державності. Всі процеси, що стосуються цих питань, чутливих і болісних, є для мене обов'язком і великою відповідальністю", - підкреслив Євген Нищук.

Читайте також: Українці створили стартап для захисту державної мови

 Член Координаційної ради, директор Інституту мовознавства НАН України ім. Потебні Богдан Ажнюк висловив переконання, що тепер, після скасування Конституційним Судом України так званого "закону Ківалова-Колесніченка", необхідно активними спільними зусиллями підтримати прийняття нового законопроекту, з урахуванням доопрацювання слабких місць, які були виявлені впродовж громадського обговорення.

"Зокрема, це стосується інституалізації різних процесів", - зауважив він.

Також учасники зібрання приділили увагу питанню промоції в мистецьких школах українського контенту. Відповідні звернення були підготовлені та надіслані Міністерством культури освітнім установам галузі. Були розглянуті питання створення Термінологічного центру української мови - його ролі, функції та обов'язків тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-