У Харкові завершився Міжнародний конкурс юних піаністів

У Харкові завершився Міжнародний конкурс юних піаністів

Укрінформ
XIII Міжнародний конкурс юних піаністів імені Володимира Крайнєва, що завершився великим вечірнім концертом у Харківській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті, пройшов на високій ноті.

Так сказав журналістам голова жюрі конкурсу, віце-президент Європейської асоціації музичних конкурсів для юнацтва(EMCY) піаніст Юстас Дваріонас з Литви, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У черговий раз конкурс, який тривав з 19 по 27 березня, пройшов на високому рівні, я б сказав, на високій ноті. Цього року в обов'язковій програмі для виконання були твори Клода Дебюссі і Петра Чайковського. У конкурсі взяли участь 56 юних музикантів з України, Франції, США, Канади, Австрії, Литви, Грузії, Австралії, Казахстану, Румунії. Харків представили вихованці дитячих музичних шкіл і музичного училища імені Лятошинського", - відзначив Дваріонас.

За його словами, жюрі, куди також увійшли відомі музиканти з України, Великої Британії та Чехії, присудило у молодшій віковій групі одну другу і три треті премії, а в старшій - одну першу (Мілда Даунорайте, Литва), дві других і дві третіх: "У число найкращих юних виконавців увійшли юні музиканти з Австралії, Канади, Литви і ряду регіонів України - Харківської, Сумської, Одеської, Чернівецької областей і Києва. Вони нагороджені дипломами і призами від спонсорів".

Дваріонас додав, що цього разу конкурсанти грали на роялі «Стейнвей», який школа отримала в дар від меценатів буквально напередодні конкурсу. «Нехай деяким учасникам не вистачило досвіду гри на інструменті такого високого рівня, у будь-якому разі, ініціатива школи по оновленню інструментарію повинна тривати», - відзначив він.

Читайте також: У Харкові відкрили виставку "Таємниці слобожанської писанки"

Всі учасники конкурсу, стало відомо, запрошені на міжнародний фестиваль молодих виконавців "В гостях у Гоголя", який влітку відбудеться у Миргороді (раніше він проходив у Феодосії).

Як повідомляв раніше Укрінформ, перший конкурс юних піаністів Володимира Крайнєва відбувся в Харкові у березні 1992 року. Засновником і першим головою жюрі став народний артист СРСР і України, професор Московської державної консерваторії ім. Чайковського і Ганноверської вищої школи театру і музики, піаніст Володимир Крайнєв(1944-2011). Конкурс проводиться раз на два роки на базі Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату. За життя Крайнєва відбулося 10 конкурсів. Після смерті Крайнєва конкурс отримав його ім'я. На фасаді школи встановлено меморіальну дошку на честь Крайнєва, який свого часу вчився у цьому учбовому закладі.

Фото: МГ "Обьектив"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-