Вийшов перший трейлер воєнної драми про тральщик

Вийшов перший трейлер воєнної драми про тральщик "Черкаси"

Відео
Укрінформ
Вийшов перший трейлер української воєнної кінодрами про тральщик "Черкаси" 

Про це повідомляє прес-служба Держкіно 

 Фільм знято на основі реальних подій про тральщик "Черкаси", що єдиний з 13 кораблів, зумів втримати український стяг на своїй щоглі на озері Донузлав під час анексії Криму. Тоді вподовж трьох тижнів екіпаж судна гідно тримав оборону, мужньо чинив опір, відбиваючи атаки військ РФ.

"Презентуємо перший трейлер воєнної драми «Черкаси»... Режисер стрічки черкащанин Тимур Ященко засобами ігрового кіно розповідає історію звичайних людей, які у вирішальний час зрозуміли у чому їхнє призначення і що таке Батьківщина. Консультант фільму - командир тральщика "Черкаси" Юрій Федаш. До акторського складу увійшли моряки, які тримали оборону на кораблі навесні 2014 року", - йдеться у повідомленні. 

За словами Юрія Федаша, в Україні фільм "Черкаси" буде корисно подивитися тим, хто любить кричати, що "Сдали Крым" и "Там никто ничего не делал".

"Треба, щоб ці скептики побачили, як, прикриваючись жінками і дітьми, "зелені чоловічки" захоплювали військові частини. Про ці моменти російська пропаганда не згадує, але так було насправді. Я переконаний, що завдяки ВМС ми маємо зараз Україну. Якби ми тоді почали стріляти, то не відомо, де зараз був би державний кордон України. Тоді по всій довжині нашого кордону стояло 100-тисячне військо росіян", - зазначає командир.

Читайте також: Стали відомі номінанти на кінопремію "Золота дзига"

Зйомки проходили за підтримки Державного агентства України з питань кіно та ВМС ЗС України в Очакові, Одесі та невеличкому селі Чернігівської області. На сьогодні фільм вже знято та змонтовано. Зараз команда творців активно працює над постпродукцією та зведенням звуку. Серед тих, хто створює саундтрек до стрічки "Черкаси" - Катя Чілі та Антон Байбаков.

Як повідомляють у Держкіно, фільм "Черкаси" буде однією з патріотичних стрічок, що з'являться цієї осені в кінотеатрах України.  

Відео: Dergkino Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-