Змінюємо світ на вихідних: ґендерна вечірка та Година Землі

Змінюємо світ на вихідних: ґендерна вечірка та Година Землі

Афіша
Укрінформ
Перський Новий рік та "Кураж базар" по-китайськи - мультикультурні вихідні у нашій добірці подій.

Година Землі 2018

Що цікавого: Година Землі - міжнародний природоохоронний рух, започаткований WWF, в рамках якого символічно вимикається необов'язкове освітлення та електричні пристрої на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем Планети.  

Коли: 24 березня 20:30

Де: Україна

Скільки: Безкоштовно. Реєстрація

Більше інформації: Facebook

Благодійна барахолка "Кураж базар. China Start"

Що цікавого: Китайський старт – це 400 обраних продавців мотлоху і нового, китайського і не дуже, божевільні інстаплейси, абсолютно новий фуд-корт, діджей-плейс імені Панди Кунг-фу, інклюзивна дитяча зона "Діснейленд" з бейбі-баром і активностями для всіх та різноманітні конкурси.

Коли: 24 - 25 березня

Де: Платформа арт-завод (вул. Біломорська, 5)

Скільки: 80 грн, у костюмі панди - вільний

Більше інформації: Facebook

Ніч кіно з Меріл Стріп

Що цікавого: Три премії "Оскар" і 21 номінація за акторську роботу, "Еммі", дворазовий лауреат премій BAFTA та премії Гільдії кіноакторів США, дев'ять премій "Золотий глобус" із 31-єю номінацією і це - рекорд за всю історію існування премії . І це все про неї - про Меріл Стріп - одну з найвидатніших актрис сучасності. Наша добірка: "Диявол носить Prada", "Залізна леді", "Вибір Софі".

Коли: 24 березня 23:00

Де: Простір "Циферблат" (вул. Володимирська, 49А)

Скільки: Не вказано. Реєстрація

Більше інформації: Facebook

Фестиваль "Космікс Фест"

Що цікавого: Фестиваль популярної культури, коміксів, кіно та косплею.

Коли: 24 березня 11:00

Де: Розважальний центр "КосМікс" (вул. Попудренка, 1А)

Скільки: 120 грн

Більше інформації: Facebook

Концерт гурту "Ліловий"

Що цікавого: Гурт "Ліловий" – це ліричний інді-фолк. Гурт з’явився влітку 2017 року. Пісні у виконанні вокалістки Олени Ковернік, написані на вірші львівської поетки Наталі Мраки.

Коли: 24 березня 20:00

Де: Літературно-артистичний клюб "Х. Л. А. М." (вул. Межигірська, 23/22)

Скільки: 100 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка "Тролейбусні хроніки"

Що цікавого: #тролейбусніхроніки – це почуті розмови та побачені ситуації у тролейбусах Києва. Ці історії – зріз українського суспільства. Цінності, манера спілкування, відносини, виховання, погляди, захоплення, проблеми, переживання та обурення. #тролейбусніхроніки не засуджують чи виправдовують, просто розказують і дають можливість глядачу чи читачу подивитися на різні життєві ситуації, в яких можливо він колись теж був, зі сторони; висловити свою реакцію, та прокоментувати.

Коли: 13 - 31 березня

Де: America House Kyiv (вул. Пимоненка, 6)

Скільки: Вхід вільний. Необхідно мати при собі паспорт або посвідчення водія.

Більше інформації: Facebook

Фестиваль "Дні франкофонії в Україні"

Що цікавого:  "Дні Франкофонії в Україні" – фестиваль, спрямований на популяризацію франкомовної культури та французької мови як мови спілкування, демократичних цінностей, дотримання прав людини та підтримки культурної різноманітності. Програма "Дні франкофонії в Україні"

Коли: 17  - 27 березня

Де: Локації міста

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Новруз: перський Новий рік у музеї

Що цікавого: Новруз – свято Нового року та весни у іранських і тюркських народів. Перський Новий рік вважається найдавнішим новорічним святом з тих, що збереглися донині: традиція налічує щонайменше 2500 років. Свято припадає на весняне рівнодення, коли день стає довшим за ніч ("Нов руз" на мові фарсі означає "новий день"). З 21 по 25 березня в залі ісламу Музею Ханенків ви зможете оцінити красу і значення головного символу Новрузу, асамбляжу "хафт сін".

Коли: 21  - 25 березня

Де: Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (вул. Терещенківська, 15-17)

Скільки: Реєстрація за тел.: (044) 288-14-50

Більше інформації: Facebook

Ґендерна вечірка "Мені Фіолетово"

Що цікавого: Ґендерна вечірка на Docudays UA "Мені Фіолетово" розкриє таємницю найпопулярнішого кольору року та розкаже все про ґендер та чому його не варто боятися. Програма вечірки та реєстрація.

Коли: 24 березня 12:00

Де: Зона креативних мануфактур Izone (вул. Набережно-Лугова, 8)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Арт-проект від ONUKA "MOZAЇKA"

Що цікавого: Цей проект — не лише про музику й красу мозаїк. Насамперед він закликає звернути увагу на те, що багато українських мозаїк радянського періоду, які сьогодні опинилися під загрозою знищення, становлять незаперечну художню цінність та мають бути збережені й досліджені. Проект складається з 10 фотографій ONUKA, знятих в київському метрополітені. На фото – Ната Жижченко й саме ті мозаїки, які неважко знайти в метро. Поруч з кожним знімком — інформація про мозаїку і музику ONUKA, між якими автори експозиції проводять незриму паралель. 

Коли: 22 березня - 5 квітня

Де: Станція метро "Золоті ворота"

Скільки: Вхід вільний

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини "Docudays UA"

Що цікавого: Тема цьогорічного фестивалю – "Рівні рівності". Рівність пов’язана з багатьма суспільними проблемами й викликами. Людська гідність, свобода, справедливість та рівність є тими цінностями, на яких тримається концепція прав людини. Програма Docudays UA

Коли: 23 - 30 березня

Де: Локації міста

Скільки: Абонемент - 800 грн, студентам - 400 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка "FLASHBACK. Українське медіа-мистецтво 1990-х"

Що цікавого: Проект "FLASHBACK. Українське медіа-мистецтво 1990-х." продовжує серію виставок, присвячених історії сучасного українського мистецтва – іменам, явищам, школам, періодам. Виставка складається з декількох смислових і типологічних блоків, формальних ліній та вузлів, серед яких: соціальний час, візуальна антропологія (тілесність, психоделіка, сексуальність), "про кіно", відео-документ, медіа-інсталяція.

Коли: 1 березня - 6 травня

Де: Мистецький арсенал (вул. Лаврська, 12)

Скільки: 60 грн, дітям до 12 років, особам з інвалідністю 1-2 групи, учасникам та ветеранам АТО, працівникам музею, членам спілки художників (за умови наявності дійсного посвідчення) - безкоштовно.

Більше інформації: Facebook

Зустріч із Йохананом Петровським-Штерном

Що цікавого: Зустріч зі знаним дослідником єврейської історії та культури в Східній Европі, професором Північно-Західного університету (Чикаґо) Йохананом Петровським-Штерном та презентацію книжки "Анти-імперський вибір. Постання українсько-єврейської ідентичности".

Коли: 27 березня 18:30

Де: Центр польських і европейських студій ім. Єжи Гедройця НаУКМА (вул. Волоська, 10, підвал 6-го корпусу НаУКМА)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-