“Кіборгів” показали у Варшаві

“Кіборгів” показали у Варшаві

Фото
Укрінформ
У Варшаві в Європейському Колегіумі Натолін в суботу, 17 березня, відбувся показ українського художнього фільму “Кіборги”.

У презентації та показі фільму взяли участь, зокрема, режисер кінострічки Ахтем Сеїтаблаєв, продюсер Іванна Дедюра, заступник міністра інформаційного політики Еміне Джапарова, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Цей фільм було показано 16 березня у Гаазі, у центрі міжнародного судочинства, що символічно, оскільки це зроблено у четверту річницю окупації Криму... Це меседж, що Росія не втече від цього злочину і буде за нього покарана",- підкреслила перед показом заступник міністра інформаційної політики Джапарова.

Вона наголосила, що фільм дозволяє зрозуміти цінність життя і висловила сподівання, що війна ніколи не просунеться далі на Захід.

Джапарова повідомила, що “Кіборгів” вже показали в Нідерландах і США, зараз у Варшаві, а з понеділка — у Брюсселі, Туреччині та інших європейських країнах.

Після показу заступник міністра повідомила, що в цьому році в Україні знімається понад 30 фільмів, що є рекордною кількістю для України.

Джапарова також подякувала Польщі і польському народові за підтримку України у боротьбі з російським агресором.

Режисер Сеїтаблаєв підкреслив: незважаючи на те, що фільм є військово-психологічною драмою, він не про війну, а про мир, який народжується під час цієї війни. Він наголосив, що нинішня війна, яку Україна веде на сході країни є не громадянською, як це намагається показати російська пропаганда, а війна цивілізаційного вибору.

Читайте також: Стрічку "Кіборги" показали в американському Конгресі

Після показу режисер “Кіборгів” подякував залу за дуже теплу реакцію, наголосивши, що це мотивує і надалі знімати кіно.

Він поділився планами на майбутнє: зняти фільм про Конотопську битву 1659 року, в якій українські козаки спільно з кримськими татарами перемогли московську армію.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця зазначив, що завдяки творцям фільму "Кіборги" українці можуть сказати світові, що Україна бореться і захищає безпеку в Україні і світі.

"Дякую вам. Це допомагає нам, дипломатам, бути упевненими у своїй правоті, правоті України, що вона вистоїть і буде гідною серед європейських народів",- заявив Дещиця.

Він висловив побажання, щоб таких фільмів як цей було якомога більше.

Фото: Юрій Банахевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-