Нацрада візьметься за СТБ та Інтер через показ радянських фільмів

Нацрада візьметься за СТБ та Інтер через показ радянських фільмів

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на наступному засіданні розглядатиме питання щодо показу на телеканалах СТБ та "Інтер" радянських фільмів із російськими акторами, внесених до "чорного списку".

Про це повідомив член Національної ради Сергій Костинський на своїй сторінці у Facebook.  

"Наступного четверга, 22 березня, прошу уважно слідкувати за засіданням Національної ради. Розглядатимуться результати перших перевірок - телеканалів СТБ і ІНТЕР - через трансляцію радянських фільмів з російськими акторами, які були внесені в Перелік осіб, що створюють загрозу національній безпеці України", - написав Костинський. 

Він уточнив, що перевірки були призначені за результатами звернення Служби безпеки України і на підставі скарг громадян. 

"Рішення, які будуть ухвалені Національною радою, стануть прецедентами і, відповідно, будуть визначати подальші дії регулятора щодо аналогічних порушень", - підкреслив Костинський.

Читайте також: Нацрада оштрафувала телеканал "A ONE" за "мовчання"

Член Нацради також відзначив, що в останні місяці склалася тенденція, коли окремі телеканали збільшують кількість передач і фільмів за участю російських артистів, що потрапили у відповідний Перелік через незаконний в'їзд на територію окупованого Криму або через підтримку військової агресії Росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-