Дні Франкофонії в Україні цьогоріч пройдуть у березні

Дні Франкофонії в Україні цьогоріч пройдуть у березні

Укрінформ
Щорічний міжнародний фестиваль “Дні Франкофонії в Україні” цьогоріч відбудеться з 17 по 27 березня.

Про це Укрінформу повідомили організатори заходу.

"Посольства Бельгії, В'єтнаму, Естонії, Єгипту, Канади, Кіпру, Лівану, Молдови, Румунії, Угорщини, Франції та Швейцарії, Міністерство закордонних справ України, Французький інститут в Україні та мережа “Альянс франсез в Україні" проводять з 17 по 27 березня 2018 року “Дні Франкофонії в Україні”... Спільно з українськими партнерами організатори фестивалю пропонують протягом 10 весняних днів жити у ритмі Франкофонії, відвідуючи виставки у Національному музеї Тараса Шевченка та галереї "Триптих"", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві проходить перша в Україні міжнародна франкофонна конференція

“Дні Франкофонії в Україні - фестиваль, спрямований на популяризацію франкомовної культури та головних цінностей сучасного світу, таких як права людини, свобода слова, рівність, культурна різноманітність.

У рамках фестивалю українці матимуть змогу взяти участь у відеоконкурсі на кращі переклади, подискутувати щодо взаємозв'язку мистецтва карикатури та свободи слова, переглянути нові стрічки національних кінематографів країн-учасниць.

Міжнародний фестиваль “Дні Франкофонії” проводиться щороку в різних містах кожної з країн-організаторів. Торік в Україні фестиваль проходив у Львові, Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Чернівцях, Запоріжжі, Рівному.

Уперше термін “франкофонія” озвучив у 1880 році географ Онезім Реклю для визначення усіх людей і країн, які говорять французькою. Слово пишеться з маленької літери, коли йдеться про франкомовних людей, а з великої – коли маються на увазі інституційні установи, які регулюють відносини між франкомовними країнами.

Франкомовне середовище існує та розвивається завдяки великій кількості асоціацій і груп. В 1970 році з'явилося культурно-технічне агентство зі співробітництва. Тепер воно має назву Міжнародна організація франкофонії (МОФ). До такого способу співпраці з франкофонами долучилося вже 84 країни-члени організації. Україна також є  членом-спостерігачем МОФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-