У Києві проходить перша в Україні міжнародна франкофонна конференція

У Києві проходить перша в Україні міжнародна франкофонна конференція

Фото
Укрінформ
У Києві розпочала роботу Перша міжнародна франкофонна конференція в Україні "Мови, науки і практики", організаторами якої виступили КНУ ім. Шевченка, Посольство Франції в Україні та міжнародна асоціація "Університетська агенція франкофонії".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Сьогодні ми вперше в Україні проводимо міжнародну франкофонну конференцію. Це важлива масштабна подія, яка ще раз засвідчує інтерес нашої країни до французької мови. Сподіваюся, що цей захід стане щорічним”, - сказав завідувач кафедри романської філології Інституту філології КНУ ім. Тараса Шевченка Георгій Крючков.

У церемонії урочистого відкриття заходу взяли участь посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, посол Бельгії в Україні Люк Якобс, заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, директор Бюро Центральної та Східної Європи Університетської агенції франкофонії Мохамед Кетата.

Читайте також: Патрісія Каас у Києві купила вишиванку

Дводенна конференція "Мови, науки та практики" має на меті підвищити роль наукових досліджень французькою мовою в Україні, посприяти обміну досвідом та практичними результатами роботи між викладачами, науковцями та аспірантами України, країн центральної та Східної Європи та франкофонних країн світу.

Також однією з основних цілей заходу є сприяння науковому співробітництву та створенню спільних дослідницьких проектів. Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон заявила: “Якщо такі проекти з'являться, ми охоче надамо їм свою підтримку”.

Перша міжнародна франкофонна конференція в Україні об'єднала 172 учасників з 11 країн світу, серед яких Франція, Бельгія, Швейцарія, Канада, Алжир, Молдова.

У Києві розпочалася Перша міжнародна франкофонна конференція в Україні/ Фото: Валерій Попов

Фото: Валерій Попов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-