Національна опера влаштує гала-концерт до 8 Березня

Національна опера влаштує гала-концерт до 8 Березня

Укрінформ
Національна опера України у березні покаже глядачам гала-концерт до 8 Березня та прем'єру проекту «Сліпуча молодість класики», присвяченого 150-річному ювілею театру. 

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу в Національній опері.

"На честь Міжнародного жіночого дня відбудеться гала-концерт, до якого увійдуть найкращі фрагменти з опер та балетних вистав. Одна з перлин українського оперного мистецтва «Наталка Полтавка» подарує зустріч з братами Приймаками - Петром та Павлом, яких зрідка можна побачити разом в одній виставі. У рамках проекту «Українські оперні зірки у світі» цього разу глядачі мають можливість вперше почути нашого співвітчизника Юрія Юрчука у головній партії опери «Євгеній Онєгін», - йдеться у повідомленні. 

Як розповіли у театрі, у гала-концерті 8 березня прозвучать музичні фрагменти та арії з відомих опер Дж. Россіні, В.А.Моцарта, П. Чайковського, Ш. Гуно, Дж. Верді та інших класиків оперного мистецтва. Їх виконають солісти Національної опери Сергій Ковнір, Валентин Дитюк, Ольга Фомічова, Ксенія Бахрітдінова та інші співаки, а на завершення гала-концерту у виконанні усіх учасників та хору Національної опери України прозвучить застольна з опери «Травіата» Дж. Верді. 

10 березня в опері Миколи Лисенка «Наталка Полтавка» слухачі почують братів-близнюків Приймаків, яких природа наділила зовнішньою схожістю, проте різними за тембром голосами: Петро - баритон, а Павло - тенор.

Зіркову компанію братам складуть їхні колеги: Наталія Николаїшин (Наталка), Наталя Кисла (Горпина Терпилиха), Василь Колибаб'юк (Виборний Макогоненко), Дмитро Кузьмін (Петро, коханий Наталчин).

 Опера «Євгеній Онєгін», яку театр представить глядачам 25 березня, з незмінним успіхом іде на столичній сцені з 1983 року. У рамках проекту «Українські оперні зірки у світі» цього разу на сцені Національної опери партію Євгенія Онєгіна співатиме український баритон Юрій Юрчук, який нині є солістом Королівського оперного театру в Лондоні . 

Читайте також: Артист Львівської опери, підозрюваний у підтримці сепаратистів, звільнився з театру

Також головні партії виконують Ксенія Бахрітдінова-Кравчук (Татьяна), Дмитро Іванченко (Ленський), Ірина Петрова (Ольга), Сергій Магера (Князь Гремін).  

31 березня відбудеться прем'єра проекту "Сліпуча молодість класики", в якому візьмуть участь дванадцять молодих талановитих артистів театру: Денис Недак, Тетяна Льозова, Валентин Дитюк, Дмитро Кузьмін, Ян Ваня, Микита Сухоруков, Ксенія Бахрітдінова, Ганна Муромцева, Тамара Калінкіна, Юлія Москаленко, Ярослав Ткачук, Анастасія Шевченко. 

 Програму відкриє симфонічний оркестр Національної опери України увертюрою до опери «Сила долі» Дж. Верді. У концерті також прозвучать кращі дуети та арії з відомих опер, будуть виконані фрагменти з балетних вистав. Планується також автограф-сесія та фото-сесія, під час яких усі охочі зможуть поспілкуватись з учасниками проекту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-