Львівські активісти пригрозили заблокувати концерт Білик в оперному театрі

Львівські активісти пригрозили заблокувати концерт Білик в оперному театрі

Укрінформ
Львівські активісти заявили про намір заблокувати концерт співачки Ірини Білик, запланований на 6 березня у місцевому театрі опери та балету.

Про це журналістам під час прес-конференції заявив активіст «Добровольчого руху ОУН» Антон Петрівський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми кілька разів зв’язувалися з продюсером Ірини Білик і висували просту вимогу, щоб співачка визнала Росію країною-агресором, а Крим – окупованою територією. Минулого тижня я мав розмову з продюсером, і він сказав, що Ірина Білик не робитиме такої заяви», - зазначив Петрівський.

Окрім обіцянки заблокувати концерт, представники низки громадських організацій, зокрема «Добровольчого руху ОУН», «Спротив Романа Шухевича» та «Дух нації», звернулися до гендиректора Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької Василя Вовкуна з проханням не допустити проведення концерту.

Читайте також: Рудницька розповіла, чому артисти їздять до РФ, а не виступають в Україні

«Якщо ж керівники Львівської опери не скасують концерт, театр буде заблоковано. Найімовірніше це буде мирний протест: глядачів не впускатимуть у приміщення», - зазначили активісти.

За їхніми словами, співачка вже кілька разів робила неоднозначні кроки, які стосуються її громадянської позиції.

Зокрема, у 2015 році Білик відвідала окупований Крим через територію Росії, хоча могла поїхати через український кордон. Згодом вона побувала у Кремлівському палаці, де взяла участь у святкуванні ювілею російського співака Філіпа Кіркорова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-