Рудницька розповіла, чому артисти їздять до РФ, а не виступають в Україні

Рудницька розповіла, чому артисти їздять до РФ, а не виступають в Україні

Відео
Укрінформ
Співачка, художниця, майстриня, етнограф, волонтерка Анжеліка Рудницька називає неправдою те, що в артистів немає можливості заробляти в Україні й тому вони їздять до Росії.

В Україні є 130 міст із населенням понад 100 тисяч людей і 700 маленьких містечок, тож сказати, що немає поля діяльності, - неможливо, розповіла вона в інтерв'ю Укрінформу.

Зокрема, у відповідь на запитання про ставлення до тих артистів, які, прикриваючись висловом, що мистецтво - поза політикою, їздить на гастролі до Росії, Рудницька сказала: "Чисте мистецтво - поза політикою, але артисти, які їздять до Росії, займаються не мистецтвом, а шоу-бізнесом. Це абсолютно різні речі. Артисти, про яких ми говоримо, - переважно заробітчани, кон'юнктурники, пристосуванці. Треба буде, вони будуть носити вишиванку, треба буде – зароблятимуть на чомусь іншому. Це просто різна система цінностей, різне відчуття часу, себе, простору і розуміння себе в цьому просторі. Тому що людина може бути талановитою, класно співати чи писати музику і водночас бути нікчемним громадянином або поганим батьком чи мамою. Це різні речі й різні властивості. Чи повинен митець продавати свій талант? Він змушений це робити, тому що цим заробляє гроші. Чи справді немає  можливості артистам заробляти в Україні й тому вони їздять до Росії? Неправда. Тому що в Україні є 130 міст із населенням понад 100 тисяч і 700 маленьких міст, типу райцентрів, тож сказати, що немає поля діяльності, – неможливо".

Читайте також: Рудницька анонсувала "великий мистецький десант" із варениками на Луганщині

Звичайно, зазначає співачка, "це - не корпоративи, не якісь величезні кошти, які дають олігархи. Багато артистів не зрозуміли, що з нами відбувається, тому що за минулої влади їм було зручно, з чемоданів витягали і давали стоси доларів, це все не оподатковувалося, не обговорювалося публічно. Крім грошей, вони отримували ще й різноманітні преференції й почували себе абсолютно нормально, а як живуть люди навколо, їх тоді не цікавило, та й зараз не дуже цікавить. Тому вони не зрадили собі, але давайте не називати це мистецтвом".

На переконання Рудницької, "медійники створюють ілюзію, що тільки на цих артистів є попит". Насправді, за словами артистки, вже навіть з часів революції і до сьогодні сформувалася велика кількість нової музики або музики, яка вже існувала, – просто стала відомою завдяки новітнім медіа. "Але вона не потрапила в ефіри великих каналів, тому що там - своя мафія, свій бізнес, який живе в якомусь накатаному режимі", - зазначила Рудницька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-